Elszabadultak a rémek Püspökladányban

Elszabadultak a rémek Püspökladányban
© Fotó: Molnár Péter
Püspökladány – Ötödik alkalommal rendezték meg a Krampusz Fesztivált.

A mohácsi busókhoz hasonló, csúnya szőrgúnyákba, bundákba öltözött, arcukat ronda maszkokkal eltakaró, az ördögökre emlékeztető szarvakat is viselő krampuszok jártak a Sárrét központjában szombat este. A világhírű 24 maskarás Püspökladány ausztriai testvértelepüléséről, a Bécshez közeli Fischamendből érkezett azért, hogy jól megijessze a kíváncsi helyieket. A krampuszcsoport az 500-600 méter hosszú, úgynevezett krampuszfutáson az elöl haladó Mikulás és az Angyalok mögött füst- és fénygyertyákat eregetett, illetve kolompokkal keltett zajt a hóesésben. Némelyik maskarásnál seprű és ostor is volt. A több mint ezer főnyi nézőközönség azért nem vette teljesen komolyan a szörnyeket.

PC154647Fotó: Molnár Péter

A felvonulás után a városközpontban, a művelődési ház mellett felállított színpadon előbb fotózkodtak velük, majd a krampuszok (már álarcok nélkül) a magukkal hozott 4-5 zsáknyi plüssállatot szétosztották a helyi gyerekek között.

A fesztivál programjában többek között óvodások adtak műsort, aztán a Hangfogó Band, a Debrecen Big Band és Majsai Gábor is fellépett.

OCsPüspökladány.
HAON.HU


hirdetés