Bizalmatlansági szavazás Ladányban: a polgármester munkaügyi bírósághoz fordul

Akt.:
Püspökladány - Megvonta a bizalmat Püspökladány polgármesterétől a városi képviselő-testület. A csütörtöki, zárt ajtók mögötti szavazáson mind a hét kormánypárti és négy ellenzéki képviselő így voksolt – értesült a Napló.

Információink szerint ennek az is oka, hogy a város előnytelen szerződésben áll a víziközmű-céggel, nem mennek a TOP-os pályázatok, és munkaügyi pert is elvesztett az önkormányzat.

Kovács Krisztina, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője kérdésünkre elmondta: valóban megszavazták a Jobbik által kezdeményezett bizalmatlansági indítványt – de azért, hogy a polgármester tisztázhassa magát. Kitartanak mellette, és remélik, hogy az ügy végeztével tiszta lappal, normálisan tud működni az önkormányzat.

A bizalmatlansági szavazásról soron kívül, jövő hét keddig dönthet a bíróság, addig a mostani polgármester tekintendő a város első emberének – véli a frakcióvezető.

A történtek kapcsán Dombi Imréné polgármester a következő reagálást juttatta el a Naplónak: „A Jobbik frakció szerdán egy előterjesztést hozott be a polgármesteri hivatalba, melyben a méltatlanság szankcióját kezdeményezi velem szemben. A beadványt a testület csütörtökön az egyébként soron következő képviselő-testületi ülésen napirendre tűzött az SZMSZ-ünk alapján. Az előterjesztést a testület megtárgyalta és elfogadta. Mivel az elfogadott határozatnak egyébként nincs semmi jogalapja, a Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz fordulok jogorvoslatért, a nyitva álló határidőn belül. Várjuk meg a bíróság döntését, amit a hatályos jogszabályok figyelembevételével fog meghozni.”

VAPüspökladány.
HAON.HU


hirdetés