A méltatlansági eljárás jogszerűségét vizsgálja

Akt.:
Püspökladány – A Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságtól kéri egy képviselő-testületi határozat semmissé tételét Dombi Imréné (Fidesz–KDNP), a Sárrét menti város polgármestere. Ezt a határozatot a június 28-ai ülésén hozta a testület, és abban a képviselők egyhangú voksolással – hét kormánypárti és négy ellenzéki képviselő van – megvonták a bizalmat Püspökladány első emberétől.

A polgármester egy nemperes eljárásra vonatkozó kérelmet nyújtott be a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra. Azt kéri, hogy a bíróság helyezze hatályon kívül a méltatlansági határozatot. A nemperes eljárárás esetén a bíróságnak – egy három tagból álló bírói tanácsnak – 30 napon belül kell döntenie. A nemperes eljárásban a bíróság a méltatlansági határozat jogszerűségét vizsgálja. A döntés ellen fellebbezni nem lehet – tudtuk meg Tatár Tímeától, a Debreceni Törvényszék sajtószóvivőjétől. A bizalommegvonás hátterében, információink szerint, egyebek mellett az is áll, hogy nem haladnak a TOP-os pályázatok, és munkaügyi pert is vesztett az önkormányzat.

HBN


Püspökladány - A Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságtól kéri egy képviselő-testületi határozat semmissé tételét Dombi Imréné (Fidesz-KDNP), a Sárrét menti város polgármestere. A nyolcnapos határidőn belül, július 6-án megérkezett a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra Dombi I...
Püspökladány - Megvonta a bizalmat Püspökladány polgármesterétől a városi képviselő-testület. A csütörtöki, zárt ajtók mögötti szavazáson mind a hét kormánypárti és négy ellenzéki képviselő így voksolt – értesült a Napló. Információink szerint ennek az is oka, hogy a város előnytelen szerződésben...Püspökladány.
HAON.HU


hirdetés