A kultúra és a hagyomány igazolja létünket

Akt.:
Kiss Zsigmond
Kiss Zsigmond - © Fotó: magánarchívum
Püspökladány – Faragó Annamária filmje a Székelyföld csodálatos tájait is bemutatta.

Ez az a nap, amikor megemlékezhetünk legfontosabb közös kincsünkről, arról az egyedi és sajátos kultúrkincsről, amely megkülönböztet bennünket más népektől. Ez pedig a magyar kultúra”

– Kiss Zsigmond, a város alpolgármesterének a szavai ezek, amelyet a magyar kultúra napja alkalmából a művelődési központban megtartott ünnepségen mondott a minap. Hangsúlyozta, a kulturális hagyomány és érték, amelyet történelmünk során létrehoztunk, ad igazolást fennmaradásunkhoz. Megőriztük falvaink hagyományát, a csodálatos népdalainkat, az építészeti, kulturális és szellemi remekeket. S mindenekfölött talán a legfontosabbat: az anyanyelvünket, amely egyformán szól mindenkihez.

Fotó: magánarchívum

Az est előadóvendége Faragó Annamária író, dokumentumfilmrendező volt, aki az ünnepélyes alkalomból az ősnyelvről, rováskultúránkról, nemzeti összetartozásunkról beszélt. Az előadást követően Faragó Annamária Menaságra repülj… című dokumentumfilmjét nézhették meg a vendégek. A film a csodálatos Székelyföld egy-egy gyöngyszemét mutatta be.

– Tányér József –Püspökladány.
HAON.HU


hirdetés