A bíróságtól kéri a határozat megsemmisítését a ladányi polgármester

Püspökladány – A Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságtól kéri egy képviselő-testületi határozat semmissé tételét Dombi Imréné (Fidesz-KDNP), a Sárrét menti város polgármestere.

  • A nyolcnapos határidőn belül, július 6-án megérkezett a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra Dombi Imréné, Püspökladány polgármesterének kérése, amiben hatályon kívül helyezését kéri annak a június 28-ai képviselő-testületi határozatnak, amelyben a képviselők megvonták tőle a bizalmat – tájékoztatta a Naplót Keserű László, Püspökladány jegyzője.
  • Hozzátette: a törvényi előírás alapján a bíróság peres eljárásban 30 napon belül köteles döntést hozni.
  • A munkaügyi bíróság döntése ellen jogorvoslatnak nincs helye, tehát a meghozott döntés jogerős lesz.
  • Lehetősége van a bíróságnak a felek meghallgatására is.

Ezt a határozatot a június 28-ai ülésén hozta a testület és abban a képviselők egyhangú voksolással – hét kormánypárti és négy ellenzéki képviselő van – megvonták a bizalmat Püspökladány első emberétől.

A polgármester egy nemperes eljárásra vonatkozó kérelmet nyújtott be a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra. Azt kéri, hogy a bíróság helyezze hatályon kívül a méltatlansági határozatot. A nemperes eljárárás esetén a bíróságnak – egy három tagból álló bírói tanácsnak – 30 napon belül kell döntenie. A nemperes eljárásban a bíróság a méltatlansági határozat jogszerűségét vizsgálja. A döntés ellen fellebbezni nem lehet – tudtuk meg Tatár Tímeától a Debreceni Törvényszék sajtószóvivőjétől.

A bizalom megvonásnak, információink szerint,egyebek mellett az is áll, hogy nem haladnak a TOP-os pályázatok és munkaügyi pert is vesztett az önkormányzat.

HBN


Püspökladány - Megvonta a bizalmat Püspökladány polgármesterétől a városi képviselő-testület. A csütörtöki, zárt ajtók mögötti szavazáson mind a hét kormánypárti és négy ellenzéki képviselő így voksolt – értesült a Napló. Információink szerint ennek az is oka, hogy a város előnytelen szerződésben...Püspökladány.
HAON.HU


hirdetés