Puskával mentek a tetőre a cseh elnök látogatását nézni

Komoly bajba került két, cseh tizenéves, miután kiderült, hogy egy háztetőről figyelték egy puska távcsövén át a cseh államfőt, amikor Václav Klaus Olomucba látogatott – közölte szerdán a cseh Mlada Fronta Dnes nevű lap.

Az államfő a múlt héten jár a kelet-csehországi városban. A lap szerint az egyik fiatal, egy 19 éves fiú azt állította, hogy azért vitték a távcsöves puskát a barátjával a háztetőre, mert annak messzelátójával jobban nézhették az elnök látogatását.

A lap beszámolója szerint az egyik tini levette a távcsövet a puskáról, majd azon keresztül nézte Klaust, miközben a másik felemelte a puskát és heccből különféle célpontokra irányította. Ekkor vették észre őket az államfő biztonsági emberei.

“10-15 percig feküdtünk ott és néztünk. Aztán néhány fickó ránk rivallt, mire mi megijedtünk, és visszarohantunk a lakásba” – mondta az újság beszámolója szerint az egyik fiú. A két tréfás kedvű tinédzser azonban hiába menekült be egyikük lakásába, rövidesen rendőrök jelentek meg, és megbilincselve elvitték őket.

Valószínűleg súlyosabb következmények nélkül kerülhet ki a két fiú a saját bevallásuk szerint “ostoba csíntevésből”, mivel kiderült, hogy csak egy légpuska volt náluk, ráadásul nem is volt kibiztosítva a fegyver. “Egy nap egy jó sztori le ez a kocsmában, habár tudom, hogy nagy szerencsénk is van” – mondta a Mlada Fronta Dnes újságírójának az egyik fiú.

– Független HÍrügynökség –

Címkék: , , , ,