Puskás vs. DVTK – Készen állnak a feladat megoldására

Akt.:
Az augusztusi DVTK - Puskás Akadémia mérkőzés 2-2-re végződött
Az augusztusi DVTK - Puskás Akadémia mérkőzés 2-2-re végződött - © Fotó: Homoky György
Miskolc – Szombaton 15.30-tól Felcsúton, a PAFC ellen lép pályára a Diósgyőri VTK, az NB I 16. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

A válogatott (barátságos) mérkőzései miatt két hét szünet volt a hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A Diósgyőr egyrészt vívott egy edzőmeccset ezalatt (vereség a szlovák Tatran Presovtól), és persze edzéseket vezényelt a Bódog Tamás szakmai igazgató által vezetett szakmai stáb. A tréner a csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a megszokott módon dolgoztak a bajnoki folytatásra, és készen állnak arra, hogy az előttük lévő feladatot megoldják.

Veszélyes ellenfelek

A DVTK és a Puskás Akadémia az első körben 2-2-es döntetlent ért el egymással, most az alábbi várakozásai voltak a szakmai munka irányítójának – aki erre azután válaszolt, hogy megjegyezte, szerinte előnyösebb lett volna, ha nincs ez a két hét szünet, ugyanis jobb, ha az elkövetett hibát, vereséget rögtön ki lehet javítani.

– Mindenki tudja, hogy egy jó csapatról, játékosokról van szó, amely jól erősített az utóbbi időben. Veszélyes ellenfelek, nem lesz könnyű dolgunk, de az utolsó négy meccsből, az utolsót leszámítva, lehet erőt meríteni. Bátran, a győzelem reményében megyünk Felcsútra. Az egyéni képességek meg vannak náluk, meg tudják oldani azokat a szituációkat, kialakuló helyzeteket, képesek váratlant húzni.

Ön szerint mi lesz a Puskás Akadémia - Diósgyőri VTK mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Játszik-e Busai?

Felszínre került még a Busai-kérdés, hogy játszik-e azok után a középpályás, hogy egykori csapata, a Ferencváros meccsére ment (mikor nem játszott), majd amikor ezt megpróbálta eltitkolni, Bódog Tamás megduplázta a rá eredetileg kiszabott büntetést.

– Meg van az esélye, hogy bekerüljön a csapatba. Csinált egy hibát, amit próbálunk neki megbocsátani. Amit ki tud javítani, ha úgy alakul… – erre érkezett azon felvetés az újságírók részéről, hogy ,,Nem félnek-e attól, hogy a közönség megbocsát-e?” – Ez már lecsengett, az én számomra véget ért ez a történet. A legfontosabb a teljesítmény, hogy ha játszik, akkor tegyen meg mindent ezért a klubért, ezért a városért.

“Ez katasztrófa…”

A szakmai igazgatótól véleményt kértünk az NB III-as csapat szerepléséről is, amely jelenleg az utolsó előtti, 15. helyen áll a Keleti csoportban. Lapunk a ,,lehangoló” jelzőt használta, a tréner mást:

– Ez katasztrófa… – jellemezte a tartalékok helyzetét Bódog Tamás. – Egy-egy rosszabb eredmény be-be csúszhat, de amelyik csapatban 8, 9, alkalmanként 10 olyan játékos lép pályára, akinek NB I-es mérkőzése van, akkor ez az eredmény nem elfogadható. Ha megkérdezem, hogy milyen volt a hozzáállás, mi a probléma, és azt a választ kapom, hogy ők mindent megtettek, akkor felmerül a kérdés: mit keres valaki egy elsőosztályú csapat keretében, ha az NB III-ban nem tud kitűnni? Levonjuk a következtetéseket, volt számonkérés, volt fejmosás, a cél nem más, mint hogy a csapat maradjon benn ebben az osztályban.

Játékosszavak

Forgács Dávid, a DVTK védője: – Jó volt ez a kis pihenő, főleg amiatt, hogy sajnos nem tudtunk győzelemmel menni a szünetre, a fejeket azonban sikerült kitisztítani a legutóbbi vereség után. Új lapot kezdünk, van még hátra négy őszi találkozónk, ezeknek úgy próbálunk nekimenni, hogy nyerjük meg mind a négyet. Remélem, a Puskás ellen ugyanúgy tudunk játszani, mint a Balmazújvárost megelőző három mérkőzésen, és ugyanazt az eredményt tudjuk majd hozni.

– Molnár István –Ugrai Roland a válogatottban is jól játszott
Miskolc - Bódog Tamástól, a DVTK szakmai igazgatójától rákérdeztük arra, hogy a válogatottban jól bemutatkozó Ugrai Roland (akinek 2019. június 30-ig szól a szerződése) iránt lett-e kereslet, érdeklődés, esetleg annyira, hogy már a télen értékesítheti a klub. – Örülünk annak, ahogyan „Ugi” játszo...

Balmazújváros/Budapest/Debrecen/Mezőkövesd/Miskolc - A listavezető Videoton a harmadik Debrecennél vendégeskedik a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának rangadóján. Amennyiben a fehérváriak győzni tudnak a Nagyerdei Stadionban, akkor tízpontosra növelik előnyüket a hajdúságiakkal szemben. A...

A DVTK gólszerzője, Oláh Bálint harcol a labdáért
Miskolc - A nemzetközi szünetben felkészülési mérkőzést játszott a DVTK a szlovák élvonalbeli 1. FC Tatran Presov ellen szombaton délután. A 12 csapatos szlovák bajnokság 10. helyén szerénykedő eperjesiek mindkét diósgyőri kapusnak betaláltak, a DVTK részéről pedig csak Oláh Bálint volt eredménye...