Púposra pakolták az utánfutót, tizenegy savas aksi volt a szemétkupacban

Akt.:
Púposra pakolták az utánfutót, tizenegy savas aksi volt a szemétkupacban
© Fotó: police.hu
Hajdúnánás, Nyírbátor – A hajdúnánási rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a három nyírbátori férfival szemben, akik engedély nélkül mozgatták a hulladékot.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyásuk mellett – folytatott nyomozást három férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint a rendőrök 2016. május 12-én 18 óra körül Hajdúnánáson, a Szabadság utcában járőröztek, ahol észrevettek egy gyanús személygépkocsit, amelynek utánfutója teljesen tele volt fémhulladékkal. A járőrök igazoltatták a gépkocsi sofőrjét és két utasát, valamint átvizsgálták az utánfutót, amelyben több akkumulátort is találtak. A három nyírbátori lakos elmondta, hogy sem hulladék, sem veszélyes hulladék felvásárlására és szállítására engedéllyel nem rendelkeznek, a fémet és az akkumulátorokat pedig hol kapták, hol pedig ismeretlenektől megvásárolták.


akku_0

Fotó: police.hu


A helyi rendőrkapitányságra előállított 19 éves Cs. Zoltánt, a 40 éves M. Istvánt és a 41 éves F. Róbertet a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök a gyanúsítottaktól 11 savas akkumulátort foglaltak le, valamint feljelentést tettek ellenük a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnál illegális fémkereskedelem miatt. A NAV munkatársai a körülbelül 800 kilogramm súlyú vashulladékot és az utánfutót lefoglalták.

A rendőrség a nyírbátori férfiakkal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –