Protekciós miskolci utcák?

Protekciós miskolci utcák?
Miskolc sok-sok utcáján csak nagyon óvatosan, tyúklépésekben lehet haladni, az úton és a járdán is kéz- és lábtörést kockáztat, aki nem elég óvatos és szerencsés.

Ugyanakkor – többen jelezték szerkesztőségünknek – vannak olyan kisebb utcák, amelyek már színtiszták. Mintha valaki „fontos ember” lakna ott, akinek a kedvéért eltakarították onnan a jéggé fagyott hódombokat.

A Miskolci Városgazda Kht. műszaki igazgató-helyettesét arról kérdeztük: mikor lesznek jégmentesek az utcák, kiknek a kevéért kivételeznek a takarítással-takaríttatással? 

130 kilométer 

Kertész Béla elmondta: a város síktalanítási ütemtervének megfelelően dolgoznak, illetve dolgozik a velük szerződésben levő AVE Miskolc Kft. Nyolc ekéző-szóró gép, két tolólapátos teherautó és hat kisgép, valamint háromszáz kézi takarító tisztítja meg azokat az utakat, amelyek városi kezelésűek. 130 kilométernyi útról van szó.

Elsőként a tömegközlekedésre használt, azon belül is a hegymeneti utakat teszik járhatóvá, szórással, illetve ekézéssel.

Fontossági sorrendben a többi tömegközlekedési út, valamint a közintézmények megközelítését szolgáló utak következnek, majd a főbb közlekedési utak, ezek után a lakótelepi és a mellékutak. Szó sincs kivételezésről, protekciós takarításról – tette hozzá a műszaki igazgató-helyettes.

Sz.G.