Prost: Schumit segíti majd a tapasztalat

Prost: Schumit segíti majd a tapasztalat
Alain Prost, a hajdani világbajnok izgatottan figyeli Michael Schumacher Forma-1-es visszatérését és elárulja: szívesen ralizna újra.

Három hét múlva megkezdődik Bahreinban az új Forma-1-es szezon, de már most minden szem a visszatérő szupersztárra, Michael Schumacherre szegeződik. A 41 éves német három évre írt alá a Mercedes csapattal és 2006 óta idén először áll rajthoz a Forma-1 mezőnyében. Nem csupán Alain Prost figyeli Schumi teljesítményét kíváncsian.

Michael Schumacher visszatérése jó a Forma-1-nek” – találja a franciák ex-világbajnoka. – „Hatalmas tapasztalata bizonyára segíteni fogja, hogy az új szabályokat megszokja. Ha minden stimmel és még az autójával sem lesz rendkívüli gond, akkor nagyon jó szezon várhat rá. Különben azt kell majd figyelnünk, hogyan boldogul egy szezonban a középmezőnyben.”

Prost Kimi Raikkönen rali-kalandját is érdeklődéssel követi, hiszen ebben az irányban magának a hajdani Forma-1-es versenyzőnek is vannak ambíciói: „Életemben egyszer én is voltam ralin” – így Prost a ’sport-cars.fr’-nek. – „Ez az 1982-es Rallye du Var volt. Szívesen megismételném – persze csak azzal a feltétellel, hogy nem lesz túlságosan veszélyes.”

Forrás: Formula.hu