Sport

2016.04.11. 08:55

Álomszerűen indította a rájátszást a DEAC, csak így tovább!

Debrecen - Rögtön az első mérkőzésen elvette a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a friss kupagyőztes Vasas Akadémia pályaelőnyét az NB1/B-s rájátszás első körében. A Pasaréten megrendezett összecsapást Dr. Nagy Ágoston tanítványai 14 ponttal nyerték meg egy végletekig kiélezett, feszült hangulatú találkozón.

Debrecen - Rögtön az első mérkőzésen elvette a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a friss kupagyőztes Vasas Akadémia pályaelőnyét az NB1/B-s rájátszás első körében. A Pasaréten megrendezett összecsapást Dr. Nagy Ágoston tanítványai 14 ponttal nyerték meg egy végletekig kiélezett, feszült hangulatú találkozón.

A meccs tétje rányomta a bélyegét a feldobás utáni percekre, mindkét oldal kissé nehezen lendült játékba, láthatóan alaposan kielemezték egymást a csapatok. Patkovic negyedik percben szerzett hárompontosa után még mindig csak 5-4-re vezetett a DEAC, de a folytatásban is főleg a védekezés dominált. Hatalmas csata folyt minden lepattanóért, de Takács Dániel távollétében sem vallottak szégyent a hajdúságiak, s a játékrészt végül, ha minimális különbséggel is, de a vendégek nyerték (12-14).

Agresszív védekezésüket a rövid szünet után is megtartották az együttesek, ám ekkor már olykor becsúszott egy-egy hiba mindkét oldalon. Hiába egyenlített többször is a házigazda, a vezetést egyszer sem tudták átvenni, főleg indításokból és büntetőkből tudtak eredményesek lenni, míg a DEAC a már tőlük megszokott gyors és lendületes játékával igyekezett érvényesülni. Patkovic és Garamvölgyi óriási csatát vívott egymással a festékben, de mezőnyemberek sem kímélték egymást. A nagyszünetben megérdemelt négy pontos DEAC előnyt mutatott az eredményjelző, s ha egy kicsit pontosabban céloztak volna a cívisvárosiak, akár kétszámjegyű előnnyel is zárhatták volna a félidőt.

A fordulás után bent maradtak az öltözőben Dr. Nagy Ágoston tanítványai, az első három támadásból két hárompontos, és egy kettő plusz egyes kosarat szerzett a pasaréti alakulat, melyre csak Nagy Benedek tudott válaszolni. A folytatásban sem ment túl jól a csapat szekere (39-35), így a debreceni stáb két perc után kénytelen volt időt kérni. Nagy Botond hárompontosával egy pontra zárkózott a DEAC, majd ezután kissé kicsúszott a játékvezetők kezéből a találkozó, sokszor senki sem értette mi folyik a pályán. A sorozatos bírói tanácskozások, reklamálások és vitatkozások következtében nagyon akadozóvá vált a játék, és mindkét fél kiesett a ritmusból. A hajdúságiaknak sikerült hamarabb lenyugodniuk, így a negyedet végül újra négy pontos vezetéssel zárták (49-53).

A záró felvonásban hiába próbált meg mindent a Nyugati-csoport ezüstérmese, a DEAC türelmesen kosárlabdázva, mindig kulcspillanatokban szerzett kosarakat. Nagy Botond és Patkovic igazi vezére volt a csapatnak, de minden pályára lépő játékos hatalmasat küzdött, s az alapszakasz legjobban támadó nyugati csapatát végül sikerült 62 ponton tartaniuk otthonukban. A két győzelemig tartó küzdelemben ezzel a debrecenieknél van az előny, s az egy hét múlva esedékes debreceni visszavágón le is zárhatják a párharcot, mellyel kvalifikálhatják magukat a legjobb négy közé.


Vasas Akadémia – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 62-76 (12-14, 15-17, 22-22, 13-23)

DEAC: Patkovic 22/3, Kovács 10, Gál 2, Nagy Be. 7, Nagy Bo. 20/6 cserék: Kiss 2, Vas -, Erdei 11/3, Lippai 2, Opre -.

Dr. Nagy Ágoston: Nagyszerűen alkalmazkodtunk a tétmérkőzés hangulatához, kisebb- nagyobb nyavalyáinkon nem sikerült teljesen túl lenni, de a mérkőzéstervet tartani tudtuk, és nagy taktikai fegyelemmel csak a játékra figyeltünk. Nagyon sok erénye van a Vasasnak, és örülök, hogy felnőttünk a feladathoz. Zaklatott meccs volt, ami mindenkiből kivette az erőt, mégis le tudtuk hozni a legjobban dobó nyugati csapatot 62 pontra. Remélhetőleg hazai pályán tudunk majd kívülről is dobni és talán akkor befejezhetjük a párharcot, hogy legyen két hét pihenőnk. Ez is sokat jelenthet.


HBN-EÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!