Profi képsor, amiből még modell-portfólió is lehet

Akt.:
Nagy Ramóna
Nagy Ramóna - © Fotó: Janics Attila
Debrecen – Oldott hangulatú, kellemes óra volt, a fotós szimpatikus, egyáltalán nem tolakodó, segített a beállásokban, a helyszín gyönyörű, a végeredmény pedig egy professzionális képsor, melynek néhány darabja a saját modell-portfóliómba is belekerült – így emlékszik a huszonegy éves Nagy Ramóna a Nap lánya rovatunk fotózásaira.

A debreceni fiatal gazdasági informatikát tanul, tíz évig akrobatikus rock and rollozott, és ma is a mindennapjai része a sport. Heti háromszor edz, hogy a legjobb formáját hozhassa a fényképezőgép előtt, ez ugyanis a legkedveltebb időtöltése.

Fotó: Janics Attila Fotó: Janics Attila ©

Jó ideig csak dédelgetett álom volt, mígnem vette a bátorságot és jelentkezett egy 2014-es Facebookon zajló fényképes játékra. Így figyelt fel rá egy modellügynökség vezetője, aki aztán egy balmazújvárosi versenyre invitálta. Ennek különdíjaként készült fotóanyag nyomán hívták nyolc hónapra Indonéziába, ahol napra nap magazinok, ruha katalógusok, reklámok anyagaihoz készültek a képek. A helyszínre való rácsodálkozásomat csak fokozza Rami „Miért éppen oda?” kérdésre adott válasza. – A 170 centiméteremmel Európában alacsonynak számítok a szakmában, de az ázsiaiak között nem, ráadásul ott rajonganak a szőke, kék szemű lányokért – felelte.

Fotó: Janics Attila Fotó: Janics Attila ©

Hazatérte után kereste meg Janics Attila a Nap lánya fotózás okán. – Örömmel vettem, mert tetszettek Attila képei, illetve Debrecenben nem sok lehetőség van modellkedni, pedig most az egyetemre fókuszálok és a hátralévő 1,5 évben csak a közelben vállalok szívesen modellkedést. A Divinus Hotelben találkoztunk, kérte, hogy szép, szolid ruhákat vigyek. Kitöltöttünk egy papírt arról, hogy hozzájárulok a képek Hajdú-bihari Naplóban, illetve haon.hu-n való használatáról, illetve, ha 18 éven aluli lettem volna, akkor a szülői szignó is erre a dokumentumra került volna. A kész alkotásokat átküldte, gyakorta posztolok ezekből a Facebookra, kerestek már meg emiatt – sorolta. Mint mondta a családjától, párjától, barátaitól pozitív visszajelzéseket kap, büszkék rá. Nagymamájának pedig egyenesen egy saját portfóliója van Ramiról: mindig kivágja a lapokból és összegyűjti unokája szép fotóit.


Szeretnél te is profi fényképsort? Szívesen állnál a megyei napilap fotósának kamerája elé? Jelentkezz!