Járvány

2020.05.19. 18:02

Hazai termékek vásárlására biztat az agrárminiszter és a kormányszóvivő (videó)

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kedden Facebook-oldalán arról írt, hogy Nagy István agrárminiszterrel Lajosmizsén egy epertermesztőnél jártak.

Forrás: Facebook / Szentkirályi Alexandra

Megköszönték a termesztők helytállását, hiszen a koronavírus-járvány idején

komoly rohamot kellett kiállnia a mezőgazdaságnak, az élelmiszeriparnak, de jól vették ezt az akadályt.

Kiemelte: a magyar kormány ezután is prioritásként kezeli a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart. Ezért nagyon komoly támogatásokkal segítette és segíti ennek a szektornak nemcsak a járvány alatti, hanem azutáni működését is.

Szentkirályi Alexandra szólt arról is: fontos felhívni a figyelmet, hogy

vásárlással sokat lehet tenni ezért a szektorért.

Nagy István elmondta, azért hozták létre a termeloikosar.hu nevű virtuális piacot, online internetes felületet, hogy a magyar termék, a magyar áru 21. századi módon is a magyar vásárlók asztalára kerülhessen.

A miniszter mindenkit arra biztat, hogy keresse és válassza a hazai terméket, mert az biztonságot, minőséget, garanciát jelent.

A Vedd a hazait! Védd a hazait! mozgalomról bővebben itt írtunk.

Ezáltal magyar munkahelyeket tudnak megőrizni, a magyar gazdaságot tudják erősíteni és sok-sok magyar család megélhetését tudják biztosítani – monda a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában