Próbálkoznak, próbálkoznak a debreceni salamotorosok

Próbálkoznak, próbálkoznak a debreceni salamotorosok
Most még csak annyi biztos, hogy idén lesznek salakmotorversenyek Debrecenben.

Salakmotor. Az már biztos, hogy idén láthatunk salakmotorversenyt a debreceni Gázvezeték utcai salakstadionban, hiszen a Salakmotorsport Magyarországon Alapítvány kibérlete a létesítményt a tulajdonosától, a Divinus Ingatlanbefektetési Alaptól, s az alaptívány augusztus 20-ára nagyszabású viadalt szervez. Ám ezzel a bérléssel továbbra sem oldódott meg a salakos aréna sorsa, hiszen a bérleti szerződés csak az év végéig szól, s hogy mi lesz ezt követően, továbbra is kérdés.

Voltak felajánlások

Amint arról a Napló korábban beszámolt, a Divinus Ingatlanbefektetési Alap illetékesei tettek egy olyan nyilatkozatot a debreceni önkormányzat felé, miszerint készek átadni a létesítményt a városnak csereingatlan fejében. Ez még márciusban történt, éppen ezért kíváncsiak voltunk, van-e valami új fejlemény az ügyben, ezért Racsmány Gyulát, a debreceni Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztályának vezetőjét kérdeztük.

– Az önkormányzat április elején levélben tájékoztatta a Divinus Zrt-t, hogy támogatja a salakmotor-pályának is helyet adó ingatlan tulajdonjogának ingatlancserével történő megszerzését. Május végén személyes egyeztetést folytattam a cég képviselőivel a lehetséges csereingatlanok bemutatása céljából. Az egyeztetésen az Önkormányzat által árverés és pályázat útján értékesítésre kijelölt ingatlanokat ajánlottam fel csereként azzal, hogy amennyiben az általuk kiválasztott ingatlanok értéke magasabb, mint a Gázvezeték utcai ingatlané, úgy a különbözetet készpénzben meg kell fizetniük.

A felajánlott ingatlanok között szerepeltek beépített ingatlanok (például volt kollégium) és beépítetlen területek (belvárosi és kertségi építési telkek), melyeket a cég képviselői megtekinthettek. Mintegy tíz nappal ezelőtt telefonon tájékoztatott a gazdasági társaság képviselője, hogy a felajánlott ingatlanok nem felelnek meg gazdasági elképzeléseiknek – adott részletes tájékoztatást a tárgyalásokról Racsmány Gyula.

Még keresnek

A Napló kíváncsi volt arra is, hogy a Gázvezeték utcai létesítménnyel szemben lévő üres telek nem képezheti-e az ingatlancsere tárgyát? – A stadionnal szemközti 20 hektár nagyságú, úgynevezett majorsági földeket az önkormányzat nem kívánja csereként felajánlani – reflektált a vagyonkezelési osztály vezetője, aki azt is elmondta, bíznak abban, hogy az év végéig találnak olyan ingatlant, amely megfelel a cég elképzeléseinek és az Önkormányzat érdekeivel sem ellentétes a csere. HBN-BN