Príma kezdés a debreceni úszóktól az ob-n

Megkezdődött a debreceni úszó országos bajnokság
Megkezdődött a debreceni úszó országos bajnokság - © Fotó: Matey István
Debrecen – Szerdától szombatig Debrecen ad otthon az úszó nagymedencés országos bajnokságának: remekül indult hazai szempontból az ob a Debreceni Sportuszodában.

Szerda délelőtt a DSC-SI színeiben induló Senánszky Petra, az 50 méteres női gyorsúszás címvédője 26,19 másodperc alatt, a második leggyorsabb idővel teljesítette a távot, így bejutott a fináléba, amely 18.15-kor kezdődik.

Fotó: Matey István

A férfiaknál szintén fináléba került a DSC-SI úszója, Holoda Péter, aki a nyolcadik idővel (23,11) kvalifikálta magát a 18.11-kor startoló döntőbe 50 gyorson.

Az esti program a 800 méteres női gyorsúszással kezdődik, ott lesz a döntőben a DSC-SI fiatal kiválósága, Gál Kincső.

A 4×100-as mix gyorsváltóknál a Holoda Péter, Sándor Benedek, Senánszky Petra, Gál Kincső összetételű debreceni kvartett a harmadik legjobb idővel (3:39,30) biztosította helyét a 19.52-kor rajtoló fináléban.


Hosszú Katinkát is láthatja a közönség
Debrecen - A legjobb magyar úszók csatáznak szerdától a Debreceni Sport­uszodában. Ismét Debrecen adhat otthont az úszó országos bajnokságnak, a küzdelmek szerdán 9 órakor kezdődnek, és egészen szombaton estig tartanak. Óriási harc várható a Debreceni Sportuszodában, tudniillik a világbajnoki ...

A szerdai sajtótájékoztatón
Debrecen - Egy hónap múlva a cívisvárosba látogat a sportág hazai krémje, magas színvonalú verseny várható. Hosszú Katinka, Gyurta Dániel, Milák Kristóf, Cseh László – bizonyára hazánkban azok is ismerik a fenti neveket, akik nem sportrajongók. Lévén, hogy nemzetünk büszkeségeiről, és az úszás ha...