Pozitív lett a kábítószer gyorsteszt

Létavértes – Az egyenruhások 2014. február 11-én 23 óra 40 perc körüli időben egy létavértesi szórakozóhely előtt intézkedés alá vontak egy társaságot, akik közül ketten zavartan viselkedtek, hangosan kiabáltak.

A rendőrök felszólították őket, hogy igazolják magukat, melyet megtagadtak, továbbá agresszíven viselkedtek. Időközben a helyszínre erősítésként a Hosszúpályi Rendőrőrs járőrei, valamint a Készenléti Rendőrség megerősítő erői is megérkeztek.

A rendőrök a két helyi lakos ruházatát átvizsgálták, amely során kábítószer gyanús növényi származékot találtak, ezért a 23 és 28 éves férfiakat – bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt – elfogták és előállították őket a kapitányságra. A velük szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. A nyomozók K. Lorándot és K. Szabolcsot gyanúsítottként hallgatták ki.

Ellenük a nyomozást – szabadlábon hagyásuk mellett – kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szakértő bevonásával folytatja.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –