Povolnysokról vettek példát

Debrecen – Az előző tanévben indult az a kezdeményezés, hogy az önkormányzati fenntartású intézményekben a Povolny Ferenc Szakképző Iskola tanulói festési munkálatokat végezhetnének.

Ezzel az intézmények költséget takaríthatnak meg, valamint a tanulók gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek a tanműhelyen kívül a valós életben.

Oktatók koordinálták

A kezdeményezésre több debreceni intézmény élt a lehetőséggel, köztük a Csapókerti Általános Iskola is. A több mint 110 éves épületben nemcsak a festő tanulók, hanem több szakma jövőbeli mesterei is próbára tehették tudásukat. Az elmúlt tanévben kőműves szakmunkástanulók végezték az átalakítási és felújítási munkálatok túlnyomó részét Dürgő Gyula szakoktató vezetésével, néhány alkalommal Magyar Attila diákjai is besegítettek.

Ebben a tanévben a festési munkálatokat Pusztai László és Papp Csaba szakoktatók koordinálták, ezzel egyidőben a szerkezeti lakatosok oktatójuk, Pataki Károly vezetésével a kerítést, míg Kun Miklós tanítványaival a vízvezetéket és a fűtésrendszert javította. Az asztalosoknak is jutott munkalehetőség. Horváth Zoltán csapata nyílászárók, dekorlécek és bútorok készítését végezte.

Közben folyt a tanítás

A munkálatok koordinálását nehezítette, hogy közben folyt a tanítás és a napi munka az intézményben, valamint a szükséges alapanyagokat is folyamatosan biztosítani kellett. Ennek érdekében Jasinka János gyakorlati oktatásvezető rendszeresen egyeztetett az iskola igazgatójával, Nagy Zsolttal.

A tanév zárásaként a Csapókerti Általános Iskola biztosította az épületburkoló szakmunkásvizsga helyszínét. Így a diákok Nagy László szakoktató útmutatásai mellett az első komoly szakmai megmérettetés során maradandót alkothattak és átérezték feladatuk súlyát és hasznosságát.

Címkék: , , , , ,