Potyogtak a könnyek Siófokon

Karnik Szabina
Karnik Szabina - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Karnik Szabina reménykedett a válogatott meghívóban, de nem csalódott, hogy nincs a bő keretben.

Kevés hiányzott ahhoz, hogy a DVSC-TVP bravúrt érjen el Siófokon, mindössze egyetlen gólon múlt, hogy a debreceniek nem ponttal távoztak a Balaton partjáról a K&H Bank női kézilabda liga szombati meccséről. A favorit hazaiak végül 18–17-re megnyerték a meccset.

– Bevallom, elsírtam magam a meccs után. Próbáltam tartani magam, de végül elkezdtek potyogni a könnyeim, de ahogy láttam, más csapattársam is megkönnyezte a meccset. Annyira bosszantó érzés volt, hogy csak egy nagyon pici hiányzott ahhoz a bravúrhoz, amit lényegében senki sem várt tőlünk. Az edzőnk azzal próbált vigasztalni bennünket, hogy csakis akkor lehetnénk csalódottak, ha nem küzdöttünk volna. Bevallom, ez nem nagyon segített, mert kitettük a szívünket, lelkünket a pályára, s igazi eredménye nem lett, hiszen pont nélkül maradtunk. Azt azért még hozzátenném, hogy a Siófok 60 percen keresztül élvezte a hazai pálya minden előnyét, ennek ellenére is volt sanszunk – nyilatkozta a Naplónak Karnik Szabina, aki remekül védekezett és 5 gólt lőtt szombaton.

A válogatottságról

A bajnoki azt mutatta, hogy a debreceniek védekezése valóban kezd összeállni, hiszen mindössze 18 gólt kapott a Loki kapusa, Lajtos Nóra. – A kapott találatok számával valóban elégedettek lehetünk, ugyanis idegenben léptünk pályára, ráadásul több klasszis is helyet kapott a siófoki csapatban. Nagyon jó volt a védekezésünk, és Lajtos Norci is hozzátette a magáét, remekül védett. Sajnos támadásban már nem voltunk ennyire sikeresek, úgy érzem, mentálisan felőrölt bennünket, hogy 14 perc kiállítást kaptunk, míg a vendégek mindössze négyet. Bár a helyzetekig eljutottunk, de utána rossz megoldásokat választottunk. Remélem, a következő meccsre már ebben is fejlődünk! – fogalmazott a jobbátlövő, akit sokan szívesen látnának a válogatottban, ám kimaradt az Elek, Martin duó keretéből.

– Bíztam benne, hogy bekerülhetek, de ettől függetlenül nem vagyok csalódott. Továbbra is teszem a dolgom, remélem, idővel felfigyelnek rám a kapitányok, mert úgy érzem, most kezdek beérni – mondta a Loki 77-ese.

HBN-BN