Pótselejtező a románok ellen

Romániával szemben még kiharcolhatják az Eb-részvételt Trencsényiék
Romániával szemben még kiharcolhatják az Eb-részvételt Trencsényiék - © Fotó: Matey István
Debrecen – Szeptemberben eldől, kijut-e Magyarország az Európa-bajnokságra.

Az UEFA székházban, Nyonban elkészítették az Eb-selejtező sorozat pótselejtezőjének sorsolását szerdán délután. A magyarok Spanyolország, Macedónia és Svájc nemzeti együtteseivel voltak egy kvartettben, és miután a 2016-os szerbiai Eb-selejtezők utolsó fordulójában, a svájciak ellen 8–2-re győztek, kiharcolták a jogot a pótselejtezőre, ahol – amint kiderült – Romániával kell megküzdeniük az Európa-bajnoki részvételért.

A két együttes először szeptember 15-én, Romániában mérkőzik meg, majd egy héttel később a magyarországi visszavágón dől el, melyik csapat jut ki az Eb-re.

Ami a többi párost illeti: Bosznia-Herzegovina csapata Kazahsztánnal küzd majd meg, Csehország Fehéroroszországgal vív párharcot, míg Azerbajdzsán a szlovákokkal szemben juthat tovább.

Emlékeztetőül, márciusban a macedóniai Eb-minitorna első két napja egy pontot hozott a magyaroknak, ezzel az utolsó forduló előtt a 3. helyet foglalták el a csoportban. Az első mérkőzésen Macedónia ellen 3–3-as döntetlent értek el Lovas Norberték, akik Spanyolországtól 5–0-ra kikaptak, de végül Svájc kiütésével (8–2) meglett a 2. hely.

A magyarok legutóbb 2010-ben vehettek részt Eb-n, rendezőként.

HBN
hirdetés