Pótfelvételi: első helyen a Debreceni Egyetem

Akt.:
Pótfelvételi: első helyen a Debreceni Egyetem
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Országosan a legtöbb, mintegy félezer hallgató került be a Debreceni Egyetemre az idei pótfelvételi eljárásban. A legnépszerűbbek a Gazdaságtudományi Kar képzései voltak: 160 jelentkező közül 137 diákot vettek fel a DE legnagyobb karára.

A Debreceni Egyetemre 606 jelentkező közül alapképzésre 316, mesterképzésre 57, osztatlan képzésre 49, felsőoktatási szakképzésre 53, összesen 475 diák jutott be, ezzel az eredménnyel az első intézmény lett a hazai egyetemek között az augusztusi eljárásban. A tavalyi létszámhoz képest az idei adatok 7,4 százalékos növekedést mutatnak.

A felvettek közül 467-en önköltséges, 8-an állami ösztöndíjas képzésben kezdik szeptemberben tanulmányaikat, 249-en nappali, 226-an levelező tagozaton. A legtöbben a Gazdaságtudományi Kar képzéseit választották, ide 137 jelentkező került be, a GTK-t az Állam- és Jogtudományi Kar követi 81 és a Természettudományi és Technológiai Kar, valamint az Informatika Kar 42 – 42 új hallgatóval.

Az idei általános és pótfelvételi eljárás során összesen több mint 7000 hallgató nyert felvételt a Debreceni Egyetemre. Ez a keresztféléves eljárással és az idegen nyelvű képzésekre felvett diákokkal együtt meghaladja a 9000 főt, így a debreceni továbbra is az egyik legnagyobb egyetem a hazai felsőoktatási intézmények között.

– Debreceni Egyetem –