Postai dolgozók felkészítése rablások megelőzésére

A postai dolgozók sérelmére elkövetett rablások megelőzése érdekében biztonsági előadás sorozat indult, melyet az előző évek gyakorlatához hasonlóan a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya tart.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Posta Zrt. közötti együttműködés alapján a postai dolgozók sérelmére elkövetett rablások eredményes megelőzése, valamint a bekövetkezett támadások kezelése érdekében alkalmazható magatartásformákkal kapcsolatos biztonsági előadássorozat indult újra a Magyar Posta Zrt. alkalmazottai részére Debrecenben.

Hajdú-Bihar megyében az elmúlt évben csökkent a támadások száma (2009-ben 4 eset), azonban országos viszonylatban több ilyen jellegű bűncselekmény is történt, amely nagy mértékben irritálta a közvéleményt és negatívan befolyásolta a lakosság szubjektív biztonságérzetét.

Annak ellenére, hogy megyénkben csökkentek az ilyen jellegű bűncselekmények, a fenyegetettség nem zárható ki. Az előkészületre utaló jelek fontosak lehetnek, minden gyanús jel, a köznapitól eltérő szokatlan magatartás időben történő észlelése segíthet a megelőzésben. A helyes emberi magatartás emberéletet menthet meg a támadás kritikus perceiben, ezért fontos annak tudatosítása, illetve a postai dolgozók rendkívüli eseményekre történő felkészítése.

Ebben az évben újra indult a biztonsági képzés a Magyar Posta Zrt. alkalmazottai részére, melyet a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya tart, az előző évek gyakorlatának megfelelően.

A képzésre 18 alkalommal kerül sor a 2010. április 13-tól október 18-ig tartó időszakban.