Pósán szerint az ellenzék támogatja a menekültek betelepítését

Akt.:
Debrecen – Dr. Pósán László a Fidesz országgyűlési képviselője egy szerdai sajtótájékoztatón azt mondta: az idegen népesség betelepítésének tiltásáról szóló alkotmány módosításról a parlamentben tartott szavazás során kiderült, hogy a Fideszen és a KDNP-n kívül egyetlen olyan párt sincs melynek fontos lenne, Magyarország és a magyar emberek biztonsága.

Úgy vélte, azok akik nemet mondtak a javaslatra, mind a brüsszeli, a menekülteket betelepítő, Soros György féle politika támogatói. Dr. Pósán László szerint a Jobbik is látványosan felsorakozott emögé, pedig korábban Vona Gábor úgy fogalmazott, hogy aki nem áll ki emellett, az hazaáruló. – Kérdés, hogy mi ennek az ára, mennyit fizetnek ezért nekik – tette fel a kérdést dr. Pósán László. Kijelentette: Hajdú-Biharból Bangóné Borbély Ildikó szocialista és Kulcsár Gergely Jobbikos képviselők úgy ítélték meg, hogy nem fontos a magyar emberek védelme, Magyarország biztonsága és szuverenitása. Ők elárulták az országot – állította a kormánypárti politikus.

Ha nincs kötvény, lesz igen

Kulcsár Gergely erre úgy reagált, mindenki eldöntheti, hogy az e a hazaáruló, aki letelepedési kötvényeken keresztül árulja a hazát, vagy az aki a gazdag migránsoktól is megvédené Magyarországot. A kormánypártok részéről az ország megvédése csak duma, a lényeg a lopás, ők nem az országot védik, hanem a szajrét. Hozzátette: a veszélyes kötvény konstrukció megszüntetése helyett a kormány az Iszlám Állam fellegvárában, Irakban nyitott kötvényirodát. Ha a Fidesz ténylegesen kivezeti a kötvényeket, akkor a Jobbik akár 24 órán belül megszavazza az alaptörvény módosítást – zárta gondolatait az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

Több önfegyelmet

Bangóné Borbély Ildikó egy az értelmező kéziszótárból származó idézettel kezdte válaszát: a hazaáruló szó 9 karakterből áll, melyből 5 magánhangzó. Ez az egész 55.6 százaléka, mely 17,35 százalékkal több mint egy átlagos magyar szó esetében – vagyis ebben sincs meg a kétharmad. A folytatásban így fogalmazott: egy olyan párt képviselőjétől több önfegyelmet várnak a Hajdú-Bihar megyeiek is, akinek az elnöke éppen most bukta el minden idők legdrágább szavazását, ami 20 milliárd forintba került a magyar családoknak.

HBN-OCs