Portya Berettyóújfaluban – Kábítószeres fiatalt fogtak el

Ismét eredményes volt a berettyóújfalui rendőrök munkája. Délután a szomszédok riasztása alapján a járőrök egy bajba jutott asszonyon segítettek, jutatták kórházba. Az éjszakai portya szolgálat pedig, egy kábítószer fogyasztó fiatalt állított elő.

Újra eredményes volt a „portya”

Mint arról már előzőleg is hírt adtunkBerettyóújfalu város Önkormányzata anyagi támogatásnak köszönhetően, a város utcáin éjszaka nem csak egyenruhások járőröznek, hanem civil ruhás rendőrök is, akik un. portyaszolgálatot látnak el. Teszik ezt gépjárművel, gyalogosan és kerékpárral is.

Tegnap éjszaka a Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője által vezetett portya szolgálat kerékpárral járta a város utcáit, amikor gyanúsan viselkedő fiatalokra figyeltek fel. Igazoltatásuk, ellenőrzésük során egyikük ruházatából 3 adagnyi kábítószer került elő, az eddigi adatok alapján marihuána.

A lakásában tartott házkutatásnál, szintén fogyasztáshoz kicsomagolt 10. csomagnyi marihuánát találtak. A 20 éves fiú kihallgatása során elmondta, hogy rendszeresen fogyaszt kábítószert,  a nála talált „adagok” is saját fogyasztásra voltak előkészítve.

A vele szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt is alátámasztotta a fogyasztás tényét, pozitív eredményt mutatott. Ellene kábítószerrel visszaélés vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt – szakértők bevonásával – az eljárást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya tovább folytatja.