Portugálokkal léphet szintet az akadémia

Akt.:
Portugál szakemberek a Debreceni Labdarúgó Akadémiánál
Portugál szakemberek a Debreceni Labdarúgó Akadémiánál - © Fotó: Matey István
Debrecen – A jövőben három luzitán szakember dolgozik a DLA-n, emellett infrastrukturális fejlesztések is várhatóak.

– Elérkezett az ideje annak, hogy külföldi szaktudást is bevonjunk a debreceni futballképzési színvonal fokozása érdekében és egyre jobb játékosokat neveljünk a magyar labdarúgás számára – kezdte köszöntőjét a DVSC cégvezetője, Róka Géza azon a sajtótájékoztatón, melyet szerdán délben tartottak meg a Debreceni Labdarúgó Akadémián. Mint elhangzott, mostantól három portugál szakember, a szakmai igazgató, Luis Manuel Ferreira de Castro, a 6-11 éves korosztályos csapatok koordinátora, Roberto Emilio Morais és a 12-16 évesek koordinátora, Gilberto Miguel Araujo de Freitas Pallagon dolgozik majd.


dla22

Fotó: Matey István


Téliesítik a műfüvet

A város polgármestere, Papp László elsőként gratulált a trénereknek Portugália Európa-bajnoki címéhez, majd szólt a magyar válogatott franciaországi sikeréről is, azonban hozzátette, fontos, hogy ne dőljünk most hátra! – Véleményem szerint a debreceni futball sikere az utánpótlás-nevelésen múlik, ezt most magasabb szintre emelhetjük. A portugál szakemberek érkezésén túl 2017-ben jelentős, mintegy 770 milliós TAO-pénzre számítunk, ebből többek között három műfüves pálya befedését szeretnénk megvalósítani a Debreceni Labdarúgó Akadémián – jelentette ki a város első embere, Papp László.
A Debreceni Egyetem kancellárja, Bács Zoltán hozzáfűzte: a hosszabb távó céljuk az, hogy majdan Európa élvonalába kerüljön a hazai, s azon belül a cívisvárosi utánpótlás.


dla2

Fotó: Matey István


– Úgy vélem, Luis, Roberto és Gilberto érkezése mérföldkő lesz a debreceni utánpótlásképzésben – fogalmazott Herczeg András, az akadémia ügyvezető igazgatója, aki maga csábította Pallagra az új portugál szakmai igazgatót. Herczeg a Naplónak elmondta, nem ütközik egymással az MLSZ által preferált „német vonal” és a luzitánok ideérkezése, hiszen nincs kötelezően lefektetve minden honi akadémia számára egy szigorúan egységes szakmai program, mint például Svájcban.

Luis Manuel Ferreira de Castro kijelentette, nagyon bízik a projekt sikerességében és örömmel látta az Európa-bajnokság alatt, hogy Magyarországon mennyien rajonganak a sportágért, ez komoly letéteményese lehet a futballunk fejlődésének.

HBN


A debreceni a legjobb akadémia hazánkban!

Debrecen – Befejeződött a hazai utánpótlásműhelyek átvilágítása, a ranglista élén a Debreceni Labdarúgó Akadémia található.

hirdetés