Portugál szakemberekkel erősít a Debreceni Labdarúgó Akadémia

Debrecen – A Debreceni Labdarúgó Akadémia (DLA) portugál szakemberekkel erősíti az utánpótlásnevelő munkát – jelentette be a város polgármestere a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a három portugál edzőt.

Papp László (Fidesz-KDNP) azt mondta, a DLA a megkezdett minőségi munkát magasabb szintre kívánja emelni, ezért határozták el, hogy portugál szakembereket szerződtetnek.

“A debreceni labdarúgás jövője az utánpótlásnevelésen múlik, ezért a legfontosabb, hogy növeljük az itteni labdarúgás megtartó erejét, amelyhez a szakmai munka további erősítése elengedhetetlen” – hangsúlyozta a polgármester.

Papp László utalt arra, hogy a DLA munkáját a Magyar Labdarúgó Szövetség azzal is elismerte, hogy regionális központtá nyilvánította az akadémiát az alapítást követő öt év eredményei alapján.

A 2017-es év infrastrukturális fejlesztései között Papp László megemlítette, hogy fedett pályát, csarnokot kívánnak építeni az akadémia főépülete mellett, annak érdekében, hogy téli üzemmódra is alkalmassá tegyék a létesítményt.

Herczeg András, a DLA ügyvezető igazgatója kifejtette, a labdarúgó-akadémián folyó még hatékonyabb és eredményesebb munka érdekében nyitni kell külföld felé, ezért is foglalkoztatják a portugál edzőket. A szakmai igazgató Luis Castro lesz, a 6-11 éves korosztály képzéséért Roberto Morais, míg a 12-16 éves korúak neveléséért Gilberto Freitas felel július elejétől.

– MTI –