Portugál-magyar – Van, ahol már látszik az akadémiák munkája

Akt.:
Priskin Tamás
Priskin Tamás - © Fotó: Derencsényi István
Budapest – A magyar labdarúgó-válogatott jelenlegi keretének a felét már olyan játékosok alkotják, akik akadémián nevelkedtek, illetve hosszabb-rövidebb ideig akadémiai képzésben részesültek.

Mint azt az országos sportnapilap internetes kiadása írja, a prímet a honi mezőnyben kapuit elsőként megnyitó agárdi Sándor Károly LA viszi el, amelyet a felcsúti Puskás Ferenc LA és a győri Fehér Miklós LA követ.

Mint ismert, Bernd Storck szövetségi kapitány huszonhárom futballistával készül a szombati, lisszaboni vb-selejtezőre, melyet 20.45-től rendeznek a Benfica stadionjában.

Az agárdiak játékosa volt Gulácsi Péter, Pintér Ádám, Bese Barnabás, Hangya Szilveszter, Holman Dávid, Adorján Krisztián és Eppel Márton.

A felcsútiakat három labdarúgónk képviseli, Sallai Roland, Gyurcsó Ádám és az a Kleinheisler László, aki szombaton eltiltás miatt nem játszhat a portugálok ellen.

A győrieknél Lang Ádám és Kalmár Zsolt fordult meg fiatalon, de ideszámíthatjuk a már hasonló képzést kapó Priskin Tamást is.

HBN


Portugál-magyar – Teljes a keret, mindenki egészséges

Bernd Storck szövetségi kapitány megtartotta első portugáliai edzését a magyar labdarúgó-válogatottnak, amely hétfő este érkezett Lisszabonba.

Portugál-magyar – Storck szerint nincs vesztenivalója a csapatnak

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak nincs vesztenivalója az Európa-bajnok portugálok otthonában szombaton sorra kerülő világbajnoki selejtezőn.

Portugál-magyar – Vinícius és további újoncok a szűkített keretben

A frissen honosított Vinícius Paulo bekerült a portugáliai világbajnoki selejtezőmérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott 23 fős, szűkített keretébe.