Pörgősen telik az ősz Tiszafüreden

Akt.:
Pörgősen telik az ősz Tiszafüreden
© Fotó: Kovács Péter
Tiszafüred – A tájegységre jellemző finomságok jó részét ingyen kóstolhatták a vendégek.

Az őszi időszakban is szeretett volna tartalmas és szórakoztató programot kínálni a városban, illetve a környéken élőknek a tiszafüredi települési önkormányzat, ezért rendezte meg első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal a Belvárosi Ősz elnevezésű rendezvényt. A szombaton kora délután kezdődött és a késő estébe nyúló eseményen a helyi értékek, sajátosságok bemutatása mellett különlegességekkel is várták a vendégeket.

Bor, sajt, sör

– Erősember-verseny tudtommal még nem volt Tiszafüreden. Hallottunk már ilyenről és láttunk is képeken, kijöttünk, hogy élőben is lássuk – két kisgyermekes édesanya mondta ezt a délután szenzációjának számító eseményről. Ezen a térségből érkezett, a hatalmas súlyok mozgatásával a közönséget elkápráztató sportemberek kamionhúzásban, vikingnyomásban, autó felhúzásban és söröshotdó oldaltartásban mérték össze erejüket.

Az erősemeberek vetélkedésétől néhány méterrel odébb az ételeké, italoké volt a főszerep. Természetesen itt is a helyi sajátosságok, a tájegységre jellemző ínyencségek vitték a prímet. Azt Vargáné Balogh Irén alpolgármestertől tudjuk, hogy a támogatók jóvoltából az ételek egy részét ingyen kóstolhatták a vendégek. Sülthal, tepertő, sajt, nudli, kalács, kölessütemény, és hozzá pálinka és bor. Egyébként – tette hozzá a várospolitikus – az esemény a bor, a sajt és a sör jegyében zajlik az ősz, a betakarítás, a számvetés jegyében.

A délután folyamán az ételek és italok kóstolása mellett volt arcfestés, valamint a helyi együttesek szórakoztatták a közönséget. Persze a sztárvendégek itt sem maradtak el: Nótár Mary és Tolvai Reni is színpadra lépett.

HBN–KZS


Erősember-verseny

1. Endrei Zsolt (Tiszaújváros)
2. Lukács Krisztián (Hajdúszoboszló)
3. Szabó Gyula (Tiszaújváros)
4. Csekk Sándor (Tiszaújváros)
5. Székely Sándor (Hajdúszoboszló)
6. Ecsedi Mihály (Egyek)Versenybírók: Kárai Zsuzsa, Nagy László.