Pontrekorddal és győzelemmel zárt a Balmazújváros

Fekete Ádám
Fekete Ádám - © Fotó: Molnár Péter
Balmazújváros – Fekete Ádám jelentős céllal vág neki a következő bajnokságnak: két számjegyű góltermést ígér.

Minden jó, ha jó a vége – konstatálhatják a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő labdarúgói, hiszen Feczkó Tamás tanítványai az NB II-es bajnokság 2015/16-os szezonjának utolsó fordulójában a másodosztálytól búcsúzó Szigetszentmiklóst 3–0-ra múlták felül idegenben. Az újvárosiak góljain a duplázó Zsiga Ervin, valamint Fekete Ádám osztozott. Zsiga egyébként a pontvadászat végére nagyszerű formába lendült, ugyanis a legutóbbi négy játéknapon hatszor járt túl a riválisok kapusainak eszén.

Teljesítette ígéretét

– Jobban akartuk a sikert, mint az ellenfelünk, ezt tartom győzelmünk kulcsának – kezdte a beszélgetést Fekete Ádám, az újvárosiak csatára. – Jó és taktikus futballt produkáltunk a hétvégén. Számomra különleges volt a mérkőzés, hiszen a Szigetszentmiklós együttesében öt szép esztendőt húztam le. Hatalmas kő gördült le a szívemről, amikor sikerült betalálnom. A gólomat nemrég elhunyt édesapám emlékére szeretném ajánlani, akinek korábban megígértem, hogy beveszem a szigetszentmiklósiak kapuját.

A hajdúságiak a diadalnak, illetve a Csákvár Szeged elleni csúfos fiaskójának (a Fejér megyeiek egy hatosba futottak bele a Tisza-partiak otthonában) köszönhetően az ötödik pozícióban zártak a táblázaton.

– Titkon bíztunk benne, hogy az első hat közé odaérhetünk. Sokan leírtak bennünket a tavalyi eredmények miatt, nekik is csattanós választ tudtunk adni. Nagyon egységes társaság jött össze Balmazújvárosban. A fiataloktól kezdve a tapasztalt játékosokig, mindenki kivette a részét ebből az eredményből. Az ötvenegy pontunk önmagáért beszél, ezzel a mennyiséggel klubtörténelmet írtunk, sikerült megdöntenünk az eddigi rekordot, ami ötven egység volt. Sajnos engem olyan dolgok akadályoztak ebben az idényben – gondolok itt sérülésre, valamint apukám halálára -, amelyekkel nem sok labdarúgónak kell szembenéznie egy év alatt. Hálás vagyok a csapattársaimnak, a szakmai stábnak és a vezetőségnek, mivel végig mellettem álltak a nehéz pillanatokban. Jövőre gólokkal szeretnék köszönetet mondani, 12-14 találat esetén elégedett lennék. Élő szerződés köt a gárdához, jól érzem magam, nem tervezek váltást – jelentette ki Fekete.

HBN-BÁ