Pontosabb dobásokkal sikerülhetett volna

Olvassa el a csapat pénteki meccsének összefoglalóját!

NB I A bajnokság

2010. február 5. Debrecen, 400 néző

Vezette: Győrffy, Gál, Frányó.

DEKE – Kecskeméti KSE

76-83 (13-25, 19-21, 17-16, 27-21)

DEKE: Savic 11, Kaluha 7/3, Cziczás 13/6, TAKÁCS D. 12, NUHANOVIC 13. Cserék: Fülöp 2, BOROS 11/9, Erdei, Boldizsár 7. Vezetőedző: Fodor Péter.

Kecskemét: WITTMANN 13/3, ROSS 21/3, Dale 10/3, JOHNSON 12, Bencze 4. Cserék: Tóth N. 3, Dénes 6, MARCIULIONIS 14/6. Vezetőedző: Ivkovics Sztojan.

Fodor Péter: A meccs első felében megejtett hibáinkat, úgy, mint a tervezettnél több eladott labda és a rossz kinti dobások, cipeltük végig magunkkal. Voltak felzárkózási szakaszaink, de, hogy ezekből több nem lett, további hibáknak köszönhető. Több volt ebben a meccsben ennél a szoros eredménynél. Akiket kiemeltem, önmagukhoz képest játszottak jól.

Ivkovics Sztojan: Ha a DEKE lehiszi magáról, hogy nyerhet, akár meg is lehetett volna a számára ez a meccs. Huhh, örülök, hogy megvan ez a győzelem! Amúgy voltak, akik kicsit sérülten játszottak nálunk, Bencének, Dénesnek fájt a keze, plusz Dale is kiesett menet közben. Amúgy szerintem végig kontrolláltuk a mérkőzést. Az biztos, Debrecennek igenis kell az élvonalbeli kosárlabda!

A DEKE gyengén muzsikált a távoli dobások terén az első félidőben, de a védekezése sem volt az igazi. Az ekkor megszerzett előnyéből tartott meg annyit végül a vendég Kecskemét, ami elég volt a győzelemhez.

Ha egy gárda első 13 távoli kísérletéből egyet sem értékesít, az szinte önmagában elég lehetne a vereséghez. Ez történt ugyanis a pénteki NB I A csoportos kosárlabda bajnokin Debrecenben. A Kecskemét igazolta azt, hogy nem véletlenül állt a forduló előtt az 5. helyen, bár a triplákkal az Ivkovics-legénység is hadilábon állt, a kerete azonban van olyan erős, hogy ezt kompenzálni tudta.

A DEKE az első negyedbeli szenvedést követően talpra állt, és hol Savic alkotott extrát – ő azonban olykor rátekeredett a labdára, ami ilyenkor nem vált csapata hasznára –, hol Borosnak szaladt meg a keze, vagy éppen Nuhanovic gyötörte be aktuális kosarát. Emellett Takács Dánielnek volt egy remek szakasza, amikor a második negyed során szinte egymaga tartotta a debrecenieket pompás támadólepattanóival és sorozatban elért dupláival.

A második félidőben tartotta a különbséget a Kecskemét, ám a záró etapnak mégis némi eséllyel vághatott neki a DEKE, mivel nem volt érezhető olyan átütőerő a látogatókban, hogy ekkorra eldöntsék a bajnokit. A hajrába a magára találó Marciulionisnak és Rossnak vagy éppen Johnsonnak köszönhetően már-már behozhatatlannak tetsző előnnyel szaladt bele a KKSE, ám Kaluha triplája, majd kétpontosa, illetve Nuhanovic centerezése megadta a kellő lökést a hazaiaknak, akik 73-79-nél lőtávolba kerültek. Ennél többre azonban nem futotta.

Élvezetes találkozón nyert megérdemelten a Kecskemét, ám ahogyan edzője is elismerte, itt bizony nagyon rezgett a léc csapata számára. Hát még, ha jobban dob messziről a debreceni alakulat!