Pont úgy áll most az Újváros, ahogy rajt előtt két héttel állnia kell

A terveknek megfelelően halad a felkészülés
A terveknek megfelelően halad a felkészülés - © Fotó: Derencsényi István, archív
Balmazújváros – A balmazújvárosi szakmai stáb hasznos információkat szerzett eddig a tesztmeccsek során.

A másodosztályú táblázat tizedik pozícióját elfoglaló Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a felkészülés hajrájára fordult, hiszen jövő hétvégén (egészen pontosan február 20-án) már az NB II-ben lépnek pályára a hajdúsági labdarúgók.

Jó forma

– Jelenleg olyan helyzetben van a csapat, amilyenben szűk két héttel a rajt előtt lennie kell – kezdte a beszélgetést Feczkó Tamás, az Újváros trénere. – Az időjárási körülményekre – rövidebb időszakot leszámítva – nem panaszkodhattunk. Sokáig műfüvön tréningeztünk, keddtől a füves pályán dolgozhatnak tovább a srácok. Biztos vagyok benne, hogy a pontvadászat rajtját megfelelő erőállapotban várjuk majd.

A balmazújvárosiak nyolc felkészülési összecsapáson léptek pályára eddig a holtszezonban, ezek közül négyet megnyertek, kétszer döntetlenre végeztek, míg két ütközet során az ellenfél bizonyult a jobbnak. A kudarcok közül a Vasas elleni lehetett fájóbb, hiszen az angyalföldiek 4–0-ra diadalmaskodtak. – Főleg külföldi riválisokkal csaptuk össze, ezeken a találkozókon értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk. Többnyire pozitív benyomások értek, leginkább a Nagybánya és a Haniska legyőzésekor nyújtott produkció nyerte el a tetszésemet. A Vasastól elszenvedett vereségből komolyabb következtetést nem szabad levonni, ugyanis más edzettségi szinten álltak a gárdák azon a mérkőzésen – vélekedett a vezetőedző.

Nagy játékosmozgás nem történt az együttesnél a holtszezonban: mindössze három új emberrel kötött megállapodást a vezetőség, a távozási oldalon Sándor Tamás, Viscsák György és Pataki Zsolt neve szerepel.

– Rus Adrián személyében egy nagyon tehetséges belső védő érkezett, ám sajnálatos porcsérülése miatt körülbelül egy hónapig nem lesz bevethető. Bor Dávid, valamint Kovács Ádám a támadószekcióban jelenthet erősítést. Szerencsére az utóbbi időben gólokkal vétették észre magukat, reményeim szerint ezt a remek formát átmentik a bajnokságra – zárta mondandóját Feczkó Tamás.

A Balmaz a főpróbáját szombaton 17 órakor tartja, ekkor a szlovák Tatran Presov alakulatát látják vendégül Sigér Dávidék.

HBN–BÁ
hirdetés