“Póló és rövidnadrág helyett nagykabát és esernyő az alapfelszerelés”

Akt.:
“Póló és rövidnadrág helyett nagykabát és esernyő az alapfelszerelés”
© Fotó: Bujdos Tibor
Debrecen – Hogyan viseli az áprilisi “telet”? Erről kérdeztük az utca emberét.

Nagy Gergő Zoltán: Vártam már a meleget, nem örülök a zord időnek, de nem lep meg. Néhány évvel ezelőtt is volt hasonló – emlékeztetett Nagy Gergő Zoltán a 2013 márciusában az országot megbénító havazásra.

nagy_zoltan_gergo
Nagy Gergő Zoltán

Törő Lászlónét szintúgy nem érte váratlanul az áprilisi tél, emlékszik májusi fagyokra is. Gázfűtéses otthonában egyszer már kikapcsolták, majd újra beindították a hőtermelést. Válaszolónkat nem viseli meg különösebben a hirtelen hidegbe fordult idő.

toro_laszlone
Törő Lászlóné

Kiss Tímeát rosszul érintette, hogy reggel az induláskor a nagykabát és esernyő lett az alapfelszerelés része a rövidnadrág, póló helyett. Nemrégiben betegeskedett is, sokan náthásak körülötte.

kiss_timea
Kiss Tímea

Vajna Tímea egy határ menti faluból utazott kora reggel, és az ötven kilométernyi autóutat kísérő havas, jeges-szeles tájkép lelombozta. „Fejfájás, fáradtság tör rám és rosszkedvű vagyok ilyenkor.”

vajna_timea
Vajna Tímea

Kovács Nóra már a szandálját szerette volna koptatni áprilisban. A vegyész pályára készülő végzős gimnazista fizikailag nem érzékeny a frontokra, ám a hangulatára rányomja a bélyegét a zimankó.

kovacs_nora
Kovács Nóra

Zsoldos Patrikot elálmosítja a borús idő. Úgy véli a globális felmelegedés közrejátszik abban, hogy egyik napról a másikra ilyen mértékű változásokat élünk meg.

zsoldos_patrik
Zsoldos Patrik

HBN | Fotók: Matey István