Politikusi csörte a földek és a kastély körül

Tasó László (jobbra) és Huszka Imre (balra)
Tasó László (jobbra) és Huszka Imre (balra)
Debrecen, Nyíradony – Az MSZP szerint gondok vannak Tasó vagyonbevallásával, a közlekedésért felelős államtitkár feljelentést tett.

Huszka Imre, az MSZP megyei elnöke egy sajtótájékoztatón elmondta: Tasó László Nyíradonyban 1994-ben függetlenként, szocialista támogatással indult a polgármesteri tisztségért a választáson. Aztán 20 évig vezette a várost, majd 2014-ben a Fidesz-kormány közlekedéspolitikáért felelős államtitkárnak nevezte ki. A szocialista politikus a direkt36.hu portál tényfeltáró cikkei alapján arra emlékeztetett, hogy az elmúlt napokban kiderült, gondok vannak Tasó László vagyonbevallásával. – Hiányzik egy csomó olyan földterület, amelyek nem érdektelenek Nyíradony fejlesztése szempontjából. Például a leendő ipari park közepén is van egy ilyen – jelentette ki. Huszka Imre furcsának találta, hogy a 471-es út felújításának kezdete előtt Tasó László a nyíradonyi képviselő-testülettől az ülésen személyesen megjelenve kérte és kapta meg egy régebben a tulajdonában levő földterület belterületté nyilvánítását. A szocialista politikus a helyi Gencsy-kúriával kapcsolatban elmondta: az addig önkormányzati tulajdonban lévő romos épület helyreállítására pályázaton több mint 30 millió forintot nyert egy Tasó László vezette közhasznú egyesület. A munka befejezése után egy hónappal a Tasó által irányított nyíradonyi önkormányzat a kúriát csaknem egymillió forintért értékesítette a közhasznú egyesületnek – ismertette Huszka Imre.

Vizsgálatok indultak

– A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást indított azok ellen, akik zaklatják a családtagjaimat és a munkatársaimat, valamint a lejáratásomra törekszenek – mondta Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár az elhangzottakra reagálva lapunknak. Úgy fogalmazott, hogy most azok igyekeznek akadályokat gördíteni a 471-es és a 48-as út felújítása elé, akik nyolc éven keresztül bojkottálták az építkezés tervét. De nem fognak sikerrel járni, ezeket a munkákat megvalósítjuk – állította.

– A szocialista politikus által említett területeket 14 évvel ezelőtt vásároltuk. Amennyiben ezek az ő szemükben ilyen komoly értéket képviselnek, üzletet látnak benne, tegyenek rá vételi ajánlatot – jelentette ki. Az államtitkár azt kérte a szocialistáktól, hogy Nyíradonyban nézzenek a szemébe azoknak a közhasznú egyesületben részt vevőknek, akik saját erővel, magán adományokkal segítették a térségbeli lerobbant kúria újjáépítését. Arról is beszámolt, hogy a renoválásra csak az egyesület tudott pályázni, az önkormányzat nem. – Szalonképtelennek tartom azokat, akik ilyen ügyekkel foglalkoznak. Valószínűleg nincs üzenetük a választópolgárok számára, és ezzel valamilyen gaztettükről akarják elterelni a figyelmet – zárta gondolatait Tasó László.

HBN–OCs


Értékes telekről hallgat Tasó a vagyonnyilatkozatában

Nyíradony – A térség legbefolyásosabb embereként emlegetett képviselő bevallásában támogatásokat sem tüntetett fel.

hirdetés