Helyi közélet

2015.07.30. 10:54

Annyira részeg volt, hogy egyenesen a rendőrök elé zuhant a kocsijából

Vámospércs - A rendőrök egy férfit vettek szabálysértési őrizetbe, aki feltehetően ittasan, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett Vámospércsen.

Vámospércs - A rendőrök egy férfit vettek szabálysértési őrizetbe, aki feltehetően ittasan, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett Vámospércsen.

A Vámospércsi Rendőrőrs munkatársai 2015. július 29-én 20 óra körüli időben járőrözés közben, a Debreceni úton észrevettek egy Seat típusú gépkocsit, amellyel vezetője jobbra-balra húzódva közlekedett az úttesten. A járőrök szolgálati gépkocsival a Béke utcán megállították a járművet és ellenőrizték a sofőrjét. A rendőrök a 49 éves férfit felszólították, hogy szálljon ki a személygépkocsiból, azonban ő kiesett a kocsiajtón.

Az ellenőrzéskor a járőrök megállapították a férfiról, hogy korábban eltiltották a vezetéstől, bevonták a vezetői engedélyét és a kocsi forgalmi engedélyét, valamint a kötelező felelősségbiztosítás fennállásáról szóló igazolással sem rendelkezett, majd a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A férfi a helyszínen elismerte a rendőröknek, hogy úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy előtte alkoholt fogyasztott. Az intézkedők megállapították továbbá, hogy a gépkocsin szereplő hatósági jelzést nem a Seat típusú személyautóra adták ki, amivel kapcsolatban a férfi elismerte, hogy kocsija rendszámát szintén bevonták, ezért tett másikat rá.

A helyi lakost a rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja és további mintavétel céljából előállították a Vámospércsi Rendőrőrsre, ahol kiderült, hogy a férfit 2015. június 17-én tiltotta el a Debreceni Járásbíróság 10 hónapra a járművezetéstől. A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság a helyi lakost meghallgatása után szabálysértési őrizetbe vette a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése, valamint járművezetés ittas állapotban vétség és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást V. Zoltán ellen.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában