Polgárőrök vigyázzák a lakótelepet

A Váralja Lakásszövetkezet és a Lyukóvölgy- Diósgyőri Polgárőrség Dr. Szinay Attila önkormányzati képviselő közreműködésével háromoldalú együttműködési nyilatkozatot írt alá tegnap a sajtó jelenlétében.

Az együttműködés eredményeként indul be a lakótelepi polgárőrség, tudhattuk meg Nagy Endrétől, a lakásszövetkezet elnökétől. Aki beszédében kifejtette, hogy a Kuruc és az Árpád utcai bérházakban lakik a diósgyőriek nagy része, több mint 6 ezren. A területen már hónapok óta erősödik az igény, hogy megszilárduljon a közrend és a közbiztonság.

Toboroznak is

Így jött az ötlet, hogy a Lyukóvölgyben már régóta létező polgárőr szervezet tevékenységét a lakótelepre is kiterjesszék. Gömöri József, a Lyukóvölgy- Diósgyőri Polgárőrség elnöke megjegyezte, hajlandóak a saját szabadidejük terhére segítséget nyújtani. Úgy húsz ember biztosít majd járőrszolgálatot. Irodát is fenntartanak majd a Kuruc utca 75 sz. alatt, ahová megtehetik bejelentéseiket a lakótelepen élők.

A polgárőrök feladata, hogy megakadályozzák a bűneseteket, s hogy információval segítsék a rendőrség munkáját. A polgárőrök egyúttal toborzási felhívást is közzétettek, mint kiderült, a tegnapi szerződéskötés napján már akadt is néhány jelentkező.

HM