Polgárőrök ünnepeltek

Polgárőrök ünnepeltek
Polgárőrök ünnepeltek - © Fotó: Szabó Zsolt
Polgár – Még jobban bevonnák a fiatalokat az önkéntesség e formájába.

Szombaton Polgár volt a legbiztonságosabb város, hiszen rendőri vezetők, katasztrófavédelmi szakemberek és polgárőrök ünnepeltek közösen a 23. megyei polgárőr napon, a polgári strandfürdő területén. Tóth Attila, a Hajdú-Bihar megyei Polgárőr Szövetség elnöke szerint kifejezetten eredményes esztendő van mögöttük, mivel a rendőrséggel való együttműködésnek köszönhetően csökkent a bűncselekmények száma.

60 év alá került az állomány átlagéletkora, amit jövőben tovább fiatalítanának. Nem véletlen, hogy a középiskolások számára az 50 órás közösségi szolgálat is teljesíthető a polgárőröknél. Mint fogalmazott, ennek nevelési célja is van, hiszen a 16-18 évesek közül kerül ki a legtöbb randalírozó. Elmondta, jelenleg a gépjárműbeszerzésre kiírt pályázatok eredményére várnak az egyesületek.
A megye különböző pontjain más-más kihívások elé állítják a polgárőr egyesületeket. Helyszíni körképünkből kiderült, hogy Kismarján határsértők, Vámospércsen az iskola előtt is száguldozó külföldiek, Egyeken a fa- és terménytolvajok okoznak sok problémát.

További részletek a Napló hétfői számában!

HBN​
hirdetés