Polgárőrök segítették az idei tanévkezdést is

Nyírábrány – A Polgárőrség Nyírábrányi Egyesülete ismételten részt vett a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség által meghirdetett „Polgárőrök a tanévkezdés biztonságáért” akcióban, amely szeptember 3-tól október 12-ig tartott.

A tanévkezdés biztonsága érdekében meghirdetett összefogás során a polgárőrök önállóan is és a rendőrség állományával is szoros együttműködésben, elsősorban bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági feladatok végrehajtását segítették.

– Egyesületünkből nyolc fő látta el ezt a feladatot, hetes váltásokban. Minden héten két polgárőr volt az iskola bejáratánál, kettő az autóbusz-fordulónál, ahol a gyalogosátkelőnél segítették reggelente (egészen az akció végéig) a szabályos áthaladást az úttesten. Az akció ideje alatt az abban résztvevő polgárőrök összesen 130 órát voltak szolgálatban. Megkértünk minden gépkocsivezetőt, aki reggel az iskola és a buszforduló környékén közlekedik, hogy fokozottan figyeljen az iskolába tartó gyermekekre a közlekedési balesetek elkerülése érdekében – áll az egyesület közleményében. A program alapjait egy 2006. évi törvény határozza meg, a cél az volt, hogy a polgárőrök jelen legyenek az oktatási intézményekben, ismert személyként adjanak át hasznos információkat a gyerekeknek.

HBN