Polgárőr tábor Debrecenben

Polgárőr tábor Debrecenben
Országos Ifjúsági Bűnmegelőzési és Környezetvédelmi szaktábort szervezet idén is a H-B M Polgárőr Szövetség, egyedülállóan az országban.

Immáron 14 éve már, hogy Hajdú-Bihar megyében tábort szerveznek a polgárőr, rendőr gyerekeknek a Víg-Kend Majorban. A tábort több mint 10 éve Boros Viktor a Nyírábrányi Polgárőr Egyesület elnöke vezeti.

 Idén is, mint minden évben 2 hetes volt a tábor, mely két turnusból állt. 19 településről érkeztek, mintegy 250-en. Színvonalas és érdekes programok várták a őket. Hétfőn kung-fu bemutatót és hastáncot láthattak, valamint az ANTSZ tartott érdekes beszámolót az egészséges életmódról.

Ezt követően a gyerekek bemutatták a települést, ahonnan jöttek és a táborban elfoglalt szobájuk szerint csoportokat alkottak, majd mint csapatok a saját maguk által készített címerekkel, indulókkal mutatkoztak be.

Kedden ügyességi sorversenyek és elméleti feladatok váltották egymást, majd délután a H-B M. Katasztrófavédelemi Igazgatóság és a Létavértesi Határrendészeti Kirendeltség bemutatóját nézhették meg a gyerekek, s ki is próbálhattak, fel is vehettek egyes műszereket, tárgyakat, felszereléseket.

Szerda a Rendőrség napja volt, a HBM Rendőrfőkapitányság Közlekedési és Bűnmegelőzési és a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság szakemberei tartottak elméleti bemutatót, délután a gyerekek biciklis kresz pályán valamint elméleti kresz feladatsoron adhattak számot a délelőtt hallottakról.

Csütörtökön a HBM Rendőrfőkapitányság Bevetési Szolgálata tartott előadást, a gyerekek kedvükre kocsikázhattak a szolgálati gépjárművel, lövöldözhettek, s kezükbe vehettek egyes fegyvereket is.

Pénteken a táborlakók a Kerekes telepi strandon töltötték a délelőtt, délután kisétáltak a Vekeri-tóhoz, s vizibiciklizhettek, csónakázhattak, s megismerkedhettek a táj jellegzetes állatvilágával. Szombaton a Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség előadást halhatták, a táborozok, ezek után készültek a táborzárásra valamint megválasztották a tábor szépség királyát, valamint szépség királynőjét.

A hétfolyamán szabadidejükben lovagolhattak, séta kocsikázhattak, s úszhattak kedvükre a táborlakok. Esténként disco, karaoke, filmnézés váltogatta egymást. A közel 250 gyerek nem riadt meg a rossz időtől sem, sőt majd nem mindenki vissza szeretne jönni jövőre is.

Voltak olyan gyerekek, akinek ez volt az egyetlen táborozási lehetőségük a nyáron, s elárulták felejthetetlenélményben volt részük.
hirdetés