Polgármestert választ Balmazújváros

Akt.:
Polgármestert választ Balmazújváros
© Illusztráció: Matey István
Balmazújváros – Időközi polgármester-választást kell tartani a hajdúsági városban, miután a település vezetőjét jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

A polgármester-választást augusztus 12-re tűzték ki – tudta meg a Napló dr. Bencsik Judit jegyzőtől, a helyi választási iroda vezetőjétől. Kérdésünkre elmondta azt is, hogy a legutóbbi választáson, április 8-án 13 ezer 907-en szerepeltek Balmazújváros választói névjegyzékében.

Polgármester „bárki” lehet, a jelentkezőkkel szemben nem törvényi kritérium például a felsőfokú diploma megléte. A választási kampány június 23-án kezdődik, és a választás napján, augusztus 12-én 19 órakor ér véget. Az ajánlóívek leghamarabb június 25-től adhatók ki, a jelöltállításnak pedig július 9-én 16 óra a határideje.

Érvényességi és eredményességi küszöbe az időközi polgármester-választásnak sincsen. Ez azt jelenti, hogy az a jelölt győz, aki a legtöbb érvényes voksot szerezte meg.

VA


A bíróságon, hétfőn
Balmazújváros, Debrecen - Öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Veres Margitot, Balmazújváros (független) polgármesterét hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa hétfőn; K.S. vállalkozóra 1 év 6 hónap szabadságvesztést szabott ki. Az...

Veres Margit polgármester sajtótájékoztatója Balmazújvárosban
Balmazújváros - Ártatlannak tartja magát a polgármester, nem hagyja szó nélkül az ítéletet. Úgy érezte, előre eltervezett színjáték részese lett; ártatlanul ítélték el, 15 perc alatt döntöttek a sorsáról úgy, hogy egyetlenegy bizonyítékot sem vettek figyelembe, ami igazolná, hogy semmilyen köte...