Polgármesterek Hajdú-Bihar megyében – több mint fele függetlenként nyerte el a címet

Hajdú-Bihar
Hajdú-Bihar
Hajdú-Bihar – Megyénk 82 településén a megválasztott polgármesterek több mint fele függetlenként nyerte el a címet, szám szerint 45-en.

Nézze meg a megválasztott polgármestereket Hajdú-Bihar megyében itt!

Harmincan a Fidesz (illetve a Fidesz–KDNP pártszövetség) színeiben lettek szűkebb hazájuk első emberei. Az MSZP öt polgármestert mondhat magáénak a következő ciklusban, a Jobbik egyet – Szémán László személyében Hencidán –, továbbá, a fürdővárosnak az Összefogás Hajdúszoboszlóért adott vezetőt (dr. Sóvágó Lászlót).

 

Érdekesebb választási eredmények

A teljesség igénye nélkül, kiragadhatunk néhány érdekesebb eredményt: Magyarhomorogon Barabás Károlyné (Fidesz) 253 szavazatot kapott, s tőle mindössze egyetlenegy szavazattal maradt le Kertész Béla független jelölt.
Mezősason dr. Könyves-Balásházi Ella tíz vokssal kapott többet vetélytársánál, igaz, ott hatan is versenybe szálltak a címért. Tiszacsegén Jónás Sándor 13 szavazattal nyert Szilágyi Sándor független jelölt ellenében.

Hosszú idő után búcsúznak a hivataltól

Bajusz Istvánné Nagyhegyesen a 80-as évek dereka óta településvezető, s most újabb négy évre kapott bizalmat. Szabó Sándor szintén hosszú ideje Újléta polgármestere, s ez alkalommal is újraválasztotta a község.
Vannak, akik szintén hosszú idő után, de búcsúznak a hivataltól: így járt például Galgóczi Mihály Ebesen, Pénzes László Komádiban. Sokak számára meglepetés, hogy Tetétlenen nem a fideszes Bernáth László futott be az első helyre, s Hajdúnánás is hosszú idő után „esett el”: dr. Éles Andrást a fideszes Szólláth Tibor váltja.