Polgármester kerestetik Mosonudvarra

Apróhirdetésben keresnek polgármestert Mosonudvarra. A jelenleg még – Újudvar néven – Mosonmagyaróvárhoz tartozó terület januártól önálló település lesz ugyanis. A helyiek között viszont nincs, aki vállalná az új falu vezetését. Az elszakadást előkészítő bizottság ezért a megyei napilapban adott fel álláshirdetést.

Közigazgatási gyakorlattal és felsőfokú végzettséggel rendelkező polgármester-jelöltet keres Mosonudvar – olvasható a megyei napilap apróhirdetési között. A település még nem létezik: Újudvar néven Mosonmagyaróvár városrésze. Egy népszavazáson azonban úgy döntöttek a helyiek, hogy elszakadnak, így 2011 januárjától önálló településként folytatják életüket, Mosonudvar néven. Az elszakadást előkészítő bizottság pedig apróhirdetés útján keresi a leendő polgármestert. “Így próbálunk a helyieknek segíteni, hogy minél több jelentkezőből tudják a megfelelőt kiválasztani” – mondta Kurucz Attila, a bizottság tagja a Független Hírügynökségnek.

A megkérdezett helyieknek eltérő véleményük volt a hirdetésről. Volt, aki viccesnek tartotta, más azt mondta: bízik abban, hogy hatékony ez a módszer, de olyan is akadt, akit egyáltalán nem érdekelt mindez.