Több mint három évet kapott a polgári késelő

Több mint három évet kapott a polgári késelő
© Fotó: police.hu
Debrecen – A Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa helybenhagyta a Debreceni Törvényszék ítéletét.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2016 decemberében T. J. vádlottat két rendbeli testi sértés bűntettének kísérlete miatt 3 év 4 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője téves jogi minősítés miatt enyhítésért fellebbezett.

A tényállás szerint 2016 februárjában a vádlott Polgáron egy sörözőben szóváltásba keveredett T. I. sértettel, de tettlegesség nem alakult ki. Másnap a vádlott azonban ismét betért a kocsmába, méghozzá több alkalommal is, ahol ittas állapotba került. Eszébe jutott az előző napi szóváltás, s ekkor a szintén ittas T. I. mögé lépett, majd a nála lévő pillangókéssel vesetájékon szúrta a férfit. Mindezt észlelve D. F., az ügy másik sértettje megpróbálta elvenni a kést a támadótól, azonban ekkor T. J. őt is megsebezte, a mellkasán érte a szúrás.

A vádlott ezt követően távozott a helyszínről. Időközben T. I. bejelentette a történteket a rendőrségre. T. I. 8 napon túl, D. F. 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

– Debreceni Ítélőtábla –Szóbeli sértés miatt késelt a támadó a polgári sörözőben

T. János a megszúrt férfi védelmére kelő vendégbe is belemártotta a pengét.

 

A törzsvendégek nem értik, hogy mi törhetett rá a támadóra

Csendes embernek ismerték az idősödő férfit, aki egy polgári sörözőben késelt.Polgár.
HAON.HU


hirdetés