Majális, főzés, mulatozás: így ünnepelte Hajdú-Bihar május elsejét

Buborékkeringő a szoboszlói majálison
Buborékkeringő a szoboszlói majálison - © Fotó: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – Sokszínű, változatos programokon szórakozhatott megyénk lakossága a hosszú hétvégén.

Az események már szombaton, április 29-én megkezdődtek. Földesen a „Lila orgonák, ó vigasztaljatok” címmel rendezték meg a II. Orgonabált. Az est hangulatáért a sztárvendég, Nádasdi László nótaénekes felelt. Hajdúnánáson harmadik alkalommal tartották meg a nemzetközi Heki Taikai-Kyudo nemzetközi japán íjász versenyt. Összesen öt országból érkeztek versenyzők.

Mézesnap harmadjára

Gyerekeknek kedvező programokkal várták az érdeklődőket Szerepen, ahol idén harmadik alkalommal rendezték meg a Mézes Napot. Délben Czibi Norbi adott fergeteges koncertet. Újszentmargitán Margitakadémia rendezvénysorozat első részét tartották meg, ahol a vendég Imre Géza vívó olimpikon volt.

A nagyobb településeken is

Április 30-án, vasárnap a hajdúdorogi majálison rengeteg program várta az érdeklődőket, többek között főzőverseny, sörivó és lángos evő verseny. Az est fénypontja Zoltán Erika énekesnő koncertje volt.

maj1

Apa nyakából messzebbre látni | Fotó: Miska Andrea

Tiszafüreden a VI. Füredi Majálison egész napos eseménysorral várták a kikapcsolódni vágyókat. Többek között Sihell Ferry és Henna, Mohácsi Brigitta, és az AC/BC zenekar szórakoztatta a közönséget.

Balmazújvárosban 10 órától kezdődött az egész napos majális a Piactéren, ahol többek között Zoltán Erika is koncertet adott. Reggel nyolctól délután öt óráig tartott a IX. VW-konszern találkozó a művelődési központ előtti téren. A Kamilla Gyógyfürdőnél a Kőnig Unitz 26. Balmaz Nagydíj kerékpárversenyt rendezték meg.

Biciklisfelvonulás

Báránd településen május elsején 9 órától kezdődött a Családi Majális különböző programokkal, főző versennyel, birkózó bemutatóval és közös májusfa díszítéssel a Nagy sportpályán.

Berettyóújfalu egész napos majálisán több fellépő is koncertet adott, mint például Kocsis Tibor, Szűcs Judith, Kmecz Anna és az EZIS zenekar.
A bocskaikerti majálison külön programokkal kedveztek a felnőtteknek és a gyerekeknek. Az általános iskola melletti téren rendezték meg, főzőversennyel és helyi csoportok fellépésével. Derecskén a Sárostói Sportpályán megtartott Majálison biciklifelvonulás és főzőverseny is volt, a megjelentek pedig különböző fellépőkkel találkozhattak.

A hajdúhadházi majálist a Vásártéren tartották, fogathajtó versennyel és a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia műsorával. Napközben csapatjátékokkal és kézműves foglalkozásokkal szórakozhattak a vendégek.

Városnap Tégláson

Egy kicsi mozgás mindenkinek jutott a Hajdúsámsonban tartott sportnapon, ahol különböző versenyekkel, egészségügyi felmérésekkel találkozhattak és Kung Fu bemutatót is láthattak a résztvevők. Polgáron a strandfürdőben rendezték meg a XI. Beláhapi Fesztivált, melyen koncertet adott Márió, a harmonikás, a Tiszavirág Citerazenekar és Dér Heni is. Több versenyre is lehetett jelentkezni a különböző kulturális program mellett. Téglás 26. Városnapja alkalmából bőven akadt programlehetőség. Versenyeken lehetett részt venni, melyeket városi ünnepség követett. A LED Zenekar, a SLACK Zenekar és a Hooligans is tiszteletét tette, eközben még a város legerősebb emberét is megtalálták, végül napot tűzijátékkal koronázták meg.

HBN


Főzőverseny, divatbemutató és tánc fűszerezte a hajdúdorogi majálist

Régmúlt idők hangulatát idéző majálisi forgatag várta április 30-án a hajdúdorogi városi strandfürdőre kilátogatókat. A borús időjárás ellenére is számos intézmény, civil szervezet és baráti társaság ragadott fakanalat, hogy megmérettesse magát a hagyományos étkek főzőversenyén.

Ízlett a debrecenieknek a hajdúsági kézműves sör

Több ezer érdeklődő volt kíváncsi a Táncos Majálisra és az első Hajdúsági Kézműves Sörök Mustrájára, amelyet a debreceni Nagyerdőben május elsején rendezett meg a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.Polgár.
HAON.HU


hirdetés