Kétszázezret csaltak ki egy M3-ason vezető férfitól

Hajdúnánás – A hajdúnánási rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint közel kétszázezer forintot csalt ki egy férfitól.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 26 éves N. S.-el szemben.

Egy férfi tett feljelentést a rendőrségen, arról hogy 2016. október 16-án 11 óra körül közlekedett gépjárművével az M3-as autópályán, amikor egy ismeretlen felhívta telefonon és pénzt csalt ki tőle. A hívó fél egy telefontársaság nyereményjátékára hivatkozva kérte a sértettet, hogy 30 percen belül egy bank automatán keresztül az általa megadott adatokkal jelentkezzen be és így akár kétszázezer forintot is nyerhet. A sértett egy polgári pihenőnél eleget tett a kérésnek, azonban az adatok felhasználásával, tudtán kívül a gyanúsított telefonjának egyenlegét töltötte fel. A gyanútlan sértett csak később vette észre, hogy bankszámlájáról összesen 180.000 forintot levontak.

A rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 26 éves férfit, akit a hajdúnánási nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki. A tápiószecsői férfi beismerő vallomást tett.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai az ilyen esetek megelőzése érdekében:

  • Ne dőljön be a csalóknak és figyelmeztesse erre idős rokonait, ismerőseit is!
  • Ha nem vett részt nyereményjátékon, nem is nyerhet. Ne teljesítse a telefonáló kérését! Írják fel a hívó nevét, telefonszámát!
  • Amennyiben részt vett játékon, tájékozódjon a szervező honlapján, vagy központi telefonszámán!
    Bankkártyája adatait fokozott óvatossággal kezelje; ne adja ki sem telefonon, sem közösségi oldalon!
  • Ha Önnél is próbálkoznak a csalók, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es központi segélyhívón!
  • Ha mégis megtörtént a baj, tartsa meg a bankautomata által kiadott bizonylatot és adja át a rendőröknek! Ez később sokat segíthet a nyomozásban!

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –Polgár.
HAON.HU


hirdetés