Fakivágás után jöhetnek a további fásítások is

Facsemetékkel pótolják
Facsemetékkel pótolják - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Új fákat ültetnek hamarosan a Szepességi utcába, ahol a közelmúltban egy egész fasor tűnt el.

Hamarosan (legkésőbb idén május végéig) facsemetékkel pótolják a közelmúltban kivágott nagy fákat Debrecen belvárosában, a Szepességi utcán, a Simonffy utca és a Hatvan utca közötti részén.

Máshol is frissítenek

A polgármesteri hivatal kérdésünkre azt közölte, hogy a csaknem 80 éves japán akácok, hársok, mezei szilek, bálványfák és juharok helyére 20 mezei juhar és 15 díszgalagonya kerül, és füvesíteni is fognak a szóban forgó részen.

Megkérdeztük azt is, hogy miért volt szükség a régi fák kivágásra.

Azt válaszolták: a város területén folyamatosan végzik a kiöregedett, beteg fasorok rekonstrukcióját.

A Szepességi utcában egyrészt ott lakók kérték a fák kivágását, másrészt a növények gyökere megsérült a közelmúltban végzett út-újjáépítés során.”

(A Szepességi utca a Széchenyi utca felé eső részén tavaly februárban végeztek ugyanilyen fasorcserét.) Információink szerint a közeljövőben is várhatók hasonló munkák a belvárosban.

fa2

Fotó: Molnár Péter

Ezek pontos helyszíneiről és az elvégzendő munkákról azonban majd csak a 2018-as költségvetés elfogadását követően, valamint a keret­összeg ismeretében fog nyilatkozni a debreceni polgármesteri hivatal.

HBN–OCs


Hajdú-Bihar - Jó tűrőképességű, gyorsan fejlődő, lehetőleg kúp alakú koronával rendelkező, ágakat nem hullajtó. Ezeknek a tulajdonságoknak kell megfelelni azoknak a fafajtáknak, amelyeket Magyar Közút Nonprofit Zrt. az utak mellé telepít – derül ki az országos cég kommunikációs osztályának Naplónak ...Polgár.
HAON.HU


hirdetés