Egyre kevesebb a regisztrált munkanélküli Tiszagyulaházán

Akt.:
Egyre kevesebb a regisztrált munkanélküli Tiszagyulaházán
© Illusztráció: HBN-archív
Tiszagyulaháza – Kevés olyan település van, amelyiknek a közmunka programban előállított javak hozták meg a hírnevet.

Mikó Zoltán polgármester elmondta, településükön nem sok lehetőség van az elhelyezkedésre. A faluban az önkormányzat a legnagyobb munkaadó, amit a Tiszántúli Vízügy Igazgatóság (TIVIZIG) követ. – Kijelenthetem, elég kevés munkahely van nálunk, azonban működnek helyi vállalkozások, és az önkormányzat, valamint a TIVIZIG is foglalkoztat embereket. Az azonban biztos, hogy aki akar, az talál munkát. A lakosok közül többen járnak Tiszaújvárosba dolgozni – mondta a polgármester.

Alacsony a munkanélküliek száma

– Egyre kevesebb a regisztrált munkanélküli. Viszont a nyilvántartottak több mint 80 százaléka közmunkásként dolgozik. A közfoglalkoztatásban 40 emberünk van, akik kitűnő munkát végeznek. Az országban egyedülállóan teljesítünk, a II. Országos Közszolgáltatási Vásáron a mi pavilonunk lett a második legszebb. Van egy betonüzemünk, virágkertészetünk, paprikakrémet gyártunk, és zöldségeket termelünk az önkormányzati konyhának és eladásra is – folytatta a polgármester.

Az egyik legszebb település

– Közmunkásaink a falu területén nyolcezer járdalapot raktak le, 22 ezer egynyári virágot ültettek az idén, és még 15 ezer árvácskát is. A virágok nagy része a Gólyateret díszíti, amit a helyiek és az átutazók is folyamatosan megcsodálnak. Arra is volt már példa, hogy jegyespárok tartották nálunk az esküvői fotózást, mivel annyira tetszett nekik a hely. Köszönet illeti a közfoglalkoztatottjainkat, hiszen ehhez az ő segítségük is kellett. Az Origo versenyén pedig a mi kis falunk lett a második legszebb hajdú-bihari település. Ez pedig nagy szó, ha azt nézzük, hogy nemrégiben Tiszagyulaháza csak egy volt a szürke falvak közül – mondta a polgármester.

HBN–BR


Sikeres pályázatok

Negyven éves óvodaépületet 30 millió forint uniós pályázati pénzből újítottak fel a településen. Mikó Zoltán polgármester elmondta, további 15 millió forintot költöttek útfelújításra. Hozzátette, hogy elbírálás alatt van az a két projektjük, amiből egy piacteret építenének, és az óvodaudvart újítanák fel. A későbbiekben pedig újabb útfelújítást terveznek.
Polgár.
HAON.HU


hirdetés