4 CMC: újfajta pszichoaktív drog, négy dílert buktattak le vele a hajdú-bihari rendőrök

4 CMC: újfajta pszichoaktív drog, négy dílert buktattak le vele a hajdú-bihari rendőrök
© Fotó: police.hu
Hajdúnánás – A rendőrök tudomására jutott, hogy négy férfi újfajta drogot árul Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj Zemplén megyében, ezért összehangolt akciót szerveztek a gyanúsítottak elfogása érdekében. Az egyik díler menekülés közben a folyóba hajította a nála lévő anyagot, az egyenruhások végül őt, és társait is őrizetbe vették.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal való visszaélés gyanúja miatt folytat nyomozást a négy férfival szemben.

A nyomozók információi szerint a gyanúsítottak újfajta pszichoaktív anyaggal kereskedtek Polgáron és Tiszaújvárosban. A 4 CMC nevű kábítószert két ónodi lakos, F. Tivadar és T. István külföldről szerezte be, majd a polgári D. Márton és a tiszaújvárosi L. Ákos közreműködésével értékesítették tovább.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A rendőröknek tudomására jutott, hogy a két ónodi férfi 2017 februárjában több kilogrammnyi drogot fog magánál tartani Borsod megyében. A hajdúnánási nyomozók ezért a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen összehangolt akciót szerveztek.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Február 21-én a két gyanúsított Sajóvámos és Sajópálfalva között autózott, amikor meglepték őket a rendőrök. T. István kiszállt az Audiból, majd az egyenruhások láttán menekülni próbált a szántóföldön keresztül. A férfi a rendőri felszólításokra sem állt meg, futás közben széttépte és a Kis-Sajó vizébe dobta a nála lévő csomagot, amely 2 kilogramm 4 CMC nevű kábítószert tartalmazott. A hajdú-bihari rendőrök a 26 éves ónodi lakost elfogták, a folyóba dobott csomagot pedig megtalálták és lefoglalták. Társát, a 31 éves ónodi F. Tivadart szintén lekapcsolták.

drog5

Az akció még aznap folytatódott, polgári és tiszaújvárosi otthonaikban a 25 éves D. Márton és a 21 éves L. Ákost is elfogták. A férfiaknál tartott házkutatás során a rendőrök digitális mérleget, több önzáró nylon tasakot és a kábítószer kiméréséhez szükséges egyéb eszközöket találtak, valamint foglaltak le. D. Márton házában 322, míg L. Ákos táskájában több mint egy tucat tasak is előkerült, amelyekben kábítószergyanús zöld növényi származék volt.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A hajdúnánási nyomozók a négy férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2017. február 24-én elrendelt. Az eljárás során a nyomozók a gyanúsítottak nemzetközi kapcsolatait is felderítették.

– police.hu –A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

Polgár.
HAON.HU


hirdetés