PókerSuli 7. rész: Online vagy inkább Élő póker?

PókerSuli 7. rész: Online vagy inkább Élő póker?
Sokan vannak, akik nem tekintik igazi pókernek az online termekben való játékot, mások viszont előszeretettel választják a virtuális világot, ha játszani akarnak.

Most hasonlítsuk össze az élő és az online pókert, nézzük meg, milyen előnyöket nyújt az egyik és milyeneket a másik.
Az élő póker nyújtja tagadhatatlanul jobban azt az igazi érzést, amit egy szenvedélyes játékos érez, amikor leül egy asztalhoz. Az emberek valós közelsége, a kártyalapok, a zsetonok, az osztó, kémlelő tekintetek, fürkésző szemek, pókerarc, egy kis élcelődés, szópárbaj… és még sorolhatnánk. Kevés jobb érzés van egy játékosnak annál, mikor egy jól felépített és időzített csapdát állít egy ellenfélnek, és ő szépen belesétál. Ezután, látni az arcát amint megpróbálja rezzenéstelenül és érdektelenséget színlelve elviselni, hogy szép komótosan építgetjük a tornyainkat az ő zsetonjaiból, ez az egyik, amitől az élő játék olyan szép.
Az élő pókerjáték során nagyon fontos a megfigyelőképességünk használata, az ellenfelünk minden rezdülésének észrevétele, és a pszichológiai hadviselés. Ezek nagy része hiányzik az online játékban. Online pókerteremben, nem látjuk ellenfelünket, nem tudjuk kikövetkeztetni, megfigyelni őt. Persze a virtuális világban is tudunk adatokat, tapasztalatokat gyűjteni egy játékosról, hogy mennyire agresszív vagy éppen mennyire feszes játékos, de az élő kontaktust semmi sem pótolhatja.
Az online játék hátrányosabb a hazárdírozóbb és türelmetlenebb típusú játékosoknak, hiszen a pókerjátékra szánt tőkéjük, nagyrészt az online terem számláján, vagy a bankszámlájukon található és egy esetleg peches nap után mikor már józanabb társaik felálltak és inkább a pihenést választották, ők képesek akár minden pénzüket eljátszani, hiszen csak egy pár kattintás és már folytatódhat is a játék.
Élő játék során van esélye az ilyen típusú játékosoknak, hogy ha aznap minden pénzt elbuktak, amivel leültek játszani, akkor mire hazaérnek egy kis utánpótlás pénzért, vagy amíg odaérnek egy bankautomatához addigra lenyugszanak és átgondolják, hogy ilyen feszült állapotban nem érdemes visszatérni az asztalhoz, mert annak csak rosszabb lesz a vége.
Mindent összevetve és mérlegelve az élő póker adja azt az igazi pókerérzést, de a rohamosan fejlődő világunkban számtalan oka van annak, amiért emberek 100 milliói(!) inkább az online pókertermeket választják.  Nézzünk meg egy párat!
Az online pókertermek száma több százra tehető, mindenki megtalálhatja a maga számára a legmegfelelőbbet. Egy online teremben mindig van játék, mindig tudunk játszani, mindig vannak játékosok. Rengeteg fajta struktúrában játszhatunk, mindig megtaláljuk a számunkra éppen megfelelőt.
Ha nem cashgame-et (készpénzes játék), hanem tornát szeretnénk játszani, akkor számtalan fajta és méretű közül tudunk választani.
A rake (a pókerasztal jutaléka) valójában egy online teremben kevesebb, mint egy élő pókerklubban. Másrészt egy élő készpénzes asztalnál illik borravalót adni az osztónak egy nagyobb győztes parti után. Online teremben ilyen nincs.
Egy online pókerterem a lapok osztásánál sohasem hibázik, nem úgy mint az élő játék során, mivel emberek hibázhatnak, néha hibázni is szoktak az osztás során.
A keverés és osztás gyorsasága nem mérhető össze. Egy élő pókerversenyen egy 10 fős asztalnál jó esetben 15-18 leosztást kapunk egy óra alatt, míg egy ugyanilyen online versenyen átlagosan 55-60 leosztásban lesz részünk.
Az online játék során egyszerre több asztalon is játszhatunk. Gyakori példa, hogy készpénzes játékosok 8-10 vagy akár 16 asztalon is játszanak egyszerre. Sokkal több leosztás, sokkal több esély a nyerésre alapon. Ez a tornákra is igaz. Jó pár hazai pókerprofi egyszerre 20-30 tornán is elindul, amit élőben nem tehetne meg. Ráadásul mindig vannak tornák és nem kell heteket vagy hónapokat várni egy nagyobb vagy jobb versenyre.
Számtalan lehetőség vár a kezdő játékosokra, az online pókertermekben az úgynevezett freeroll versenyeken. Ezeken a versenyeken nincs nevezési díj, de kézpénzes nyereményalapúak.
 Manapság már annyira elterjedtek az ilyen freeroll versenyek, hogy akár egy nagyobb ilyen versenyen a győztes kvalifikálhatja magát egy élő nemzetközi nagy tornára, amelyre akár egy millió forint is lenne a nevezési díj.
Ha nincs sok időd játszani, akkor akár 10 percre is leülhetsz játszani, bármilyen napszakban. Ezt csak az online termekben teheted meg. Ráadásul, ha esetleg ezalatt a 10 perc alatt sok pénzt is sikerül nyerned, nyugodtan kiszállhatsz a játékból. Élőben ezt nem tehetnéd meg. Egyrészt nem tudsz minden napszakban játszani, és főleg nem 10 percre. És ha nyersz, biztos lehetsz benne, hogy nem állhatsz fel rögtön az asztaltól.
Egy élő pókerteremnek megvan a maga házszabálya, általában, ha ki akarsz szállni a játékból, jelezned kell az osztónak, aki közli veled, hogy mikor állhatsz fel, ez a játékban eltöltött idődtől is függ, de általában 1 óra szokott lenni.
Tehát lehetséges, hogy az élő játék utánozhatatlan a virtuális világban, de számtalan előnyt nyújt, ha online pókerezünk.
És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy majdnem minden híres profi játékos játszik, sőt ajánlja, hogy te is minél többet játssz és gyakorolj online.
 
Te szereted a pókert? Igen? Akkor csatlakozz a póker online világához, a világ pókereseihez! Lépj be a ’The Great Flop’-ba ( www.TheGreatFlop.com  ), a pókerjátékosok közösségi oldalába. Itt megismerkedhetsz új emberekkel, új barátokat, kapcsolatokat szerezhetsz! Tölts fel képet magadról, írd le véleményedet a fórumban, vagy akár saját naplót (blogot) is vezethetsz! Nézegesd a legjobb póker  videókat! Akár klubok is regisztrálhatnak, és hirdethetik programjaikat a megfelelő fórumban, ne feledd www.thegreatflop.com!

 

Címkék: , ,