Pogácsák és pálinkák fesztiválját rendezték meg Esztárban

Akt.:
Pogácsák és pálinkák fesztiválját rendezték meg Esztárban
© Fotó: Nagyné Kelemen Mónika
Esztár- A művelődési házba 11 településről érkeztek népdalkörösök, nyugdíjas klubok a versenyre, valamint kikapcsolódásra. Az eseményt a települési önkormányzat és a nyugdíjas klub szervezte.

Szécsi Tamás polgármester verssel, üdvözlő szavakkal köszöntötte a vendégeket. Molnár Ferencné, a Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöke szintén nagy örömét fejezte ki, hogy évről évre mind többen jönnek el a fesztiválra, lépnek fel színes műsorokkal. A műsorszámok között voltak versek, népdalok, jelenetek, táncos produkciók. A délutáni tombolasorsoláson értékes nyereményeket, fődíjként egy porszívót sorsoltak ki. Természetesen a pogácsa- és pálinkafesztivál sem múlt el a csapatok által hozott pálinkák és pogácsák értékelése, sorrendbe állítása nélkül.

HBN–NKM


Az esemény főszereplői

A legjobb pálinka és pogácsa verseny:

1.: Sárándi Ezüstévek Nyugdíjas Klub,

2.: Derecskei Jóbarátok Nyugdíjas Klub

3.: Mikepércsi Őszidő Nyugdíjas Egyesület

Különdíj: Berettyóparti és Hencidai Nyugdíjas Egyesület

Fellépők: Berettyóújfalui Fogyatékosok Nappali Klubja, Berettyóújfalu, Zsáka, Furta, Mezősas, Bakonszeg Idősek Klubja, Derecskei Jóbarátok Nyugdíjas Klub, Sárándi Ezüst Évek Nyugdíjas Klub, Mikepércsi Őszidő Nyugdíjas Egyesület, Kabai Őszirózsa Hagyományőrző Egyesület, Berettyóparti és Hencidai Nyugdíjasok Egyesülete, Pocsaji Nem Csak a Húszéveseké a világ Nyugdíjas Klub, Esztári Nyugdíjas Klub