Pofátlan parkolás Debrecenben

Pofátlan parkolás Debrecenben
Debrecen – Egy nagyvárosban, mint mondjuk Debrecen, a parkolási mizériák bizony nagy fejtörést okoznak.

Írtunk már arról, hogy sok a hely, meg arról is, hogy kevés. Sokszor jogtalannak ítéljük a büntetést, mert éppen csak két perccel léptük túl a fizetett időt, vagy mert csupán egy pár percre hagytuk a tilosban az autót.

A Dósa Nádor téren reggel egy német rendszámú autó gondolta úgy, hogy ha már van hely, akkor a lehető legjobban kihasználja ezt a cívisek számára is ritka helyzetet, és mind a három egymás melletti parkoló helyet elfoglalja- méghozzá úgy, hogy keresztbe áll. Nyilván nem volt egyértelmű számára, miért kucorognak olyan közel egymáshoz, a padkára merőlegesen a többiek.

Mint ahogy azt sejteni véltük, szabálytalan a parkolás mikéntje, na de van, aki úgy érzi, megteheti. A szabály szerint csupán egyetlen helyet lehet elfoglalni. Amennyiben azonban mégis úgy dönt valaki, mint „hősünk”, hogy három placcot foglal el, háromszoros parkolási díjat kellene fizetnie. A DKV Zrt tapasztalatai szerint nem túl gyakori, hogy valaki így álljon be, eddig még nem is volt rá példa, hogy emiatt büntettek volna.

A debreceni szolgáltató már két éve tagja az ECP-nek, egy londoni központú, nemzetközi, parkolási pótdíjak behajtásával foglalkozó cégnek, így a külföldi rendszámú autókon is be tudják hajtani a büntetést. Nyikos István, a DKV Zrt szolgáltatási igazgatója elmondta, általában be is fizetik a pótdíjakat a külföldiek, ezért nem szokott ezzel probléma lenni.