Pocska ismét az első tízben!

Pocska ismét az első tízben!
Pocsai Balázs, a Debreceni Sportcentrum triatlonversenyzője kilencedik helyen ért célba az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Ishigaki-világkupán, Japánban.

A világranglistán legelőkelőbb helyen jegyzett magyar férfiversenyző ismét bebizonyította, oda kell rá figyelni. A tavalyi tiszaújvárosi világkupán nyolcadikként végző debreceni sportoló megbízhatóan versenyezve a hetedik legjobb futóidővel a kilencedik helyet szerezte meg. Balázs a verseny után elmondta, hogy cseppet sem volt zökkenőmentes a verseny előtti közvetlen felkészülése.

Az egy héttel korábbi, Antalyában megrendezett Európa-kupa után még az is kérdéses volt, hogy az európai légtérzár miatt eljutnak-e versenyzőink a japán szigetre. A szerencse melléjük szegődött és végül kétnapos utazás után megérkeztek a verseny helyszínére, csupán a Pocska becenévre hallgató sportoló felszerelése maradt a bécsi reptéren. Három napnyi, folyamatos szervezés és izgulás után végül a verseny előestéjén befutott a várva várt csomag, és Balázs a saját felszerelésében vehette fel a harcot a többi elszánt triatlonossal.

További három magyar versenyző is részt vett a Világkupán. A debreceni Fecskovics Attila 16., a tiszaújvárosi Rendes Csaba 20., míg Török Dániel a 25. helyen zárta a versenyt.

Papp Zsolt, a debreceniek edzője így fogalmazott a verseny után: „Pocska az élmezőnnyel jött ki a vízből, majd a kerékpárt egy 12 fős bollyal kezdte meg, ami a táv végére 30 fősre duzzadt. Futása során hozta, amit elvártunk tőle, elégedettek vagyunk az ismételt pontszerzésével, aminek köszönhetően a 60. helyre ugrott a világranglistán. Balázs ezzel megerősítette helyét a világranglistán és nyugodtabban tekinthetünk az előttünk álló olimpiai kvalifikáció elé, mely cseppet sem lesz könnyű. Fecso (Fecskovics Attila – a szerz.) megfelelően úszott, a kerékpáros táv felénél utolérték az első bolyt. Futása átlagosra sikeredett, de a 16. helynek így is nagyon örülünk, értékes pontokat szerzett – értékelt a mester.

A négy sportoló szombaton, Vanek Ákossal kiegészülve ismét megméretteti magát, most a Fülöp-szigeteken egy pontszerző verseny keretein belül.